Parlamentul Ungariei va vota un proiect de lege pentru a defini genul biologic ca fiind sexul unei persoane

Ungaria va supune la vot un proiect de lege care ar defini genul unei persoane în funcție de sexul său biologic și să interzică tentativele de a schimbare a marcajului de identificare al persoanelor pe documentele oficiale.

Proiectul de lege, care a fost introdus pentru prima dată în Parlament luna trecută, prevede că genul va fi definit că „sex biologic bazat pe caracteristicile sexului primar și cromozomii”,  relatează The Guardian.

Primul proiect de lege spune că sexul unei persoane care va fi înregistrat în documentele oficiale va fi cel „de la naștere“. Deși nu a fost stabilită o dată specifică pentru votarea legislației, discuțiile în curs în comisiile parlamentare indică disponibilitatea guvernului de a continua spre înfăptuire, potrivit The Independent.

Criticii legislației solicită Uniunii Europene să ia măsuri împotriva guvernului ungar, argumentând că legea ar încălca drepturile omului și constituie discriminare împotriva persoanelor care se identifică a fi „persoane transgender”.

Președintele maghiar Viktor Orban, care este la putere din 2010, a orientat națiunea într-o direcție mai conservatoare, creștină și înspre familie. Totuși, a fost criticat și pentru faptul că a îndreptat-o înspre ceea ce unii au numit „direcție naționalistă”.

La începutul anului 2018 , Orban a declarat într-o adresă oficială a statului de la Budapesta că creștinismul este „ultima speranță” a Europei și că nu este pregătit să se încadreze în abordarea Națiunilor Unite și a Uniunii Europene asupra migrației. În acest discurs, el a criticat liderii din Europa Occidentală pentru că au deschis larg brațele și au permis înaintarea islamului.

Politicile pro-familie ale Ungariei în cadrul Orban au devenit un model pentru alte țări care doresc să stimuleze creșterea familiei. Țara oferă împrumuturi de până la 35.000 de dolari pentru unele cupluri pentru a le ajuta la plata cheltuielilor, cum ar fi o ipotecă, precum și alte câteva beneficii pentru cuplurile căsătorite care au copii.

Guvernatorul din Idaho, SUA, Brad Little, a  semnat  două proiecte de lege luna trecută care lupta împotriva ideologiei transgender. O lege interzice bărbaților care se identifică a fi femei să participe la competiții sportive destinate femeilor. Cealaltă lege interzice modificările genului în registrele primite la naștere și alte documente oficiale, astfel încât statul să poată menține statistici bazate pe genul biologic al persoanelor.

SURSA | ChristianPost

Un comentariu
  1. Corneliu Livanu 2 mai 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.