30 de zile 2020 | Ziua #10: Daudi Bohra

‘Shabbir și-a ridicat privirea din ceașca de cafea și a explicat dilema. În curând începea sesiunea, însă Dai, liderul religios al mișcării „Daudi Bohra”, o sectă din cadrul ramurei „Shia” a islamului, era în oraș pentru celebrarea unei sărbători importante. Mii de oameni au venit să primească binecuvântarea lui. Era de așteptat ca Shabbir să meargă, chiar dacă asta ar însemna să chiulească de la examene sau să nu reușească să treacă cursurile.

„Cred că acesta este un test”, mi-a spus el. „Ce cale trebuie să urmez? Să fac ceea ce spune lumea că este important și să iau examenele mele sau să îl urmez pe Dai și să trec examenul lui?”’

În lume există peste un milion de Bohra. Majoritatea locuiesc în India, deși există populații semnificative în SUA, Europa și Africa de Est. Ei cred că după o serie de mai mulți imami (descendenți ai lui Mohamed care pot primi îndrumări de la Dumnezeu), ultimul imam s-a ascuns. Ei consideră că Dai, liderul lor religios, ține legătura cu acest imam ascuns. Pentru Bohra, îndrumarea și binecuvântarea din partea lui Dai reprezintă calea spre succes în această lume și în lumea viitoare.

Dilema lui Shabbir reprezintă două mișcări contradictorii, care ies în evidență în rândul adepților Bohra. Ei întâlnesc acum din ce în ce mai multe oportunități în afara comunității lor și departe de tradițiile pe care le-au cunoscut dintotdeauna. Ar trebui Shabbir să acorde prioritate cerințelor unei școli și carierei sale sau va părăsi el lumea și va avea încredere deplină în liderul Dai și în comunitatea Bohra?

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă ca adepții Bohra să aibă înțelepciune și înțelegere pentru a se adapta la schimbările din lume.
  2. Rugați-vă ca ei să se întoarcă din ce în ce mai mult către Isus și să Îl recunoască ca Mare Preot, care este capabil să-i salveze, conform Evrei 7:23-26.
  3. Rugați-vă ca Dumnezeu să trimită creștini care să trăiască printre adepții Bohra și care să pășească alături de ei în timp ce Îl caută și Îl descoperă pe Dumnezeu.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.