30 de zile 2020 | Ziua #11: Emanciparea femeilor din Arabia Saudită

”Într-o zi obișnuită din iunie 2017, într-un restaurant din Riyadh, Arabia Saudită, totul era pe cale să se schimbe. Deodată au început să sune telefoanele. Citeam cu neîncredere mesajele care se difuzau. Strigătele de sărbătoare acopereau conversațiile celor prezenți. Afară se auzeau mașini care claxonau. Va mai fi nevoie de un an întreg pentru ca interdicția să fie ridicată de fapt, dar pentru femei, vestea neașteptată că li se va acorda dreptul de a conduce a fost unul dintre cele mai remarcabile momente din istoria Arabiei Saudite.”

Deși comunitatea internațională consideră acesta un progres lent, Arabia Saudită a cunoscut schimbări remarcabile în ultimii ani, care promovează drepturile și emanciparea femeilor. Nu cu mult timp în urmă, femeile din Arabia Saudită nu aveau voie să conducă, să voteze, să meargă la facultate sau să lucreze într-un loc public. În ultimii ani, toate acestea s-au schimbat. În august 2019, s-a anunțat chiar că femeile saudite în vârstă de peste 21 de ani vor avea voie să dețină pașapoarte și să călătorească în străinătate fără acordul unui tutore bărbat.

În regatul deșertului se realizează progrese extraordinare pentru femei. Cu toate că mai este drum lung de parcurs, femeile nu mai sunt oprite de lege și aceste schimbări în viața obișnuită schimbă literalmente lumea.

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă pentru reforme noi la nivel național, care să promoveze egalitatea drepturilor femeilor și libertatea în Arabia Saudită, inclusiv libertatea de religie și credință.
  2. Această schimbare în politicile recente cu privire la femei s-a produs ca rezultat direct al reformelor inițiate de prințul moștenitor Mohammed Bin Salman și de planul Vision 2030 din Arabia Saudită. Rugați-vă ca autoritățile saudite să continue să caute bunăstarea și dezvoltarea tuturor arabilor saudiți.
  3. Femeile au fost primele care L-au recunoscut pe Hristosul înviat. Rugați-vă să se întâmple la fel și în Arabia Saudită (Luca 24).

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.