30 de zile 2020 | Ziua #12: Ornamente cerești

„Este cea mai faimoasă carte, o carte atât de importantă, scrisă în special pentru femei.”

Am întrebat-o pe Zahra dacă a auzit de cartea „Ornamente cerești”. „Bineînțeles că o știu!” Mi-a spus cum mătușa ei invita mereu femeile din cartierul ei musulman pentru a citi și pentru a discuta despre această carte. Fiind doar un copil, Zahra asculta și ea în timp ce se juca. Acum, ca adult, are propriul ei grup pentru astfel de discuții. Există mii de grupuri similare pentru femei în întreaga lume.’

„Bahishti Zewar” sau „Ornamentele cerești” este o carte scrisă în nordul Indiei la începutul secolului al XX-lea. Este un ghid practic pentru femeile musulmane cu privire la felul în care trebuie să își trăiască viețile din punct de vedere religios și moral. Atunci când a fost scrisă cartea, influențele non-islamice, inclusiv creștinismul, erau în creștere. Liderii musulmani erau atât de îngrijorați de aceste influențe, încât au dorit ca femeile să dobândească și ele înțelepciune religioasă, să își poată învăța copiii și să protejeze astfel identitatea religioasă a familiilor.

Un secol mai târziu, cartea aceasta a devenit una dintre cele mai răspândite și studiate cărți din Asia de Sud, fiind studiată de multe femei musulmane sunnite din întreaga lume. O mireasă primește, de obicei, această carte în ziua nunții, împreună cu o copie a Coranului. În unele părți din Marea Britanie, grupuri de fete musulmane adolescente se întâlnesc de două ori pe săptămână pentru a studia „Ornamente cerești”. O vor studia în mod constant și la vârsta adultă, discutând împreună cum să aplice învățăturile ei în viața de familie.

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă pentru acești devotați ai „Ornamentelor cerești” să caute Împărăția Cerurilor, ca o perlă de mare preț (Matei 13:46).
  2. Rugați-vă ca aceste femei să aibă oportunități să cerceteze Scriptura și să vadă că „Cuvântul lui Dumnezeu este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pentru cărarea mea” (Ps 119:105).
  3. Rugați-vă pentru femeile musulmane care cresc următoarea generație de copii, să aibă înțelepciune și curaj și să îi crească în cunoștința că sunt iubiți de Tatăl lor Ceresc și prețioși în ochii Lui.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.