Jurnal de Criză cu Beni Drădici: Prima zi cu cea mai mică cotă de decese în Spania

Man on the balcony of his house in Valencia (Spain) during the quarantine period for the coronavirus epidemic

Jurnal de Criză
03 mai 2020
Beni Drădici

Nu știu alții cum sunt (ca să-l parafrazez pe Ion Creangă), dar noi la Castellon, am început numărătoarea inversă. Avem încrederea că peste 14 zile ne vom întâlni din nou la Casa Domnului. Este adevărat că cel mai probabil, va trebui să ne împărțim în trei grupuri, organizând în speță trei programe distincte în cursul duminicii, pentru a ne încadra în acel 30 % din capacitatea sălii impus pe moment de guvernanți. Dar oricum ar fi, important este că ne vom putea întâlni din nou. Și vom serba Cina Domnului în prima duminică când ușile bisericii se vor deschide din nou.

Scriu acestea pentru a vă deschide apetitul, pentru a vă reîmprospăta speranța, pentru a vă face să priviți cu încredere înainte. Normele în detaliu, referitoare la asistența cultică, ce vor fi impuse „de sus”, le vom avea probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, dar important este să le asimilăm și să le respectăm, deoarece vom fi verificați.
Revenind la un verset la care am făcut trimitere de mai multe ori în acest jurnal, cel din Isaia 21:11, 12, cred că acum am putea răspunde străjerului … „vine dimineața”. Se ivesc zorii și în curând se va face ziuă. Azi, numărul de decese în Spania a fost cel mai scăzut, din 18 Martie încoace, și este prima dată când a scăzut sub pragul de 200 (164 de decese în ultimele 24 de ore). Același lucru se întâmplă și în Italia, cu 174 de decese în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește frații noștri, despre care v-am informat aici, veștile sunt tot mai bune. Este pentru prima dată când nu mai avem pe nimeni în comă indusă. Atât fratele Cârpaci Scumpea din Madrid, cât și fratele Cârpaci Mircea Denis din Pamplona, au depășit starea aceasta și continuă recuperarea în spital. Lăudat să fie Domnul pentru acest lucru!

În același timp, fratele Nicu Anghel din Pamplona, este și el într-o stare mult mai bună acum, deși la începutul săptămânii, mai exact luni, era pe punctul de a fi conectat la aparatele de respirat. Continuă recuperarea acasă, iar familia lui este mult mai bine.

Îndemnul meu este de a continua să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru acești frați, și pentru alții la care am făcut referire aici în postările precedente, până la recuperarea lor deplină și reintegrarea lor în familie, în biserică și în societate.

În același timp, să mijlocim înaintea Domnului pentru ca acest proces, de ieșire din criză, așa cum a fost prezentat de guvernul central, să-și continue cursul și în special, să putem să revenim la Casa Domnului, începând cu 17 Mai, urmând ca probabil din luna iulie, să ieșim complet din această criză și să revenim la normalitate.
Dumnezeu să aducă biruință deplină!

Beni Drădici
Castellon de la Plana
Spania Evanghelică 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.