30 de zile 2020 | Ziua #13: Națiunea Islamului

Islamul a fost adus în Statele Unite de către sclavii musulmani africani. A rămas acolo, ascuns și liniștit până când a început să ia proporții la începutul secolului al XX-lea.

Națiunea Islamului (engl. Nation of Islam) este o mișcare politică și religioasă islamică, care a fost fondată în Detroit, SUA, în anul 1930 de Wallace D. Fard (Wali Fard Muhammad). Mișcarea a fost preluată ulterior de asistentul său, Elijah (Poole) Muhammad și promova principiile de bază ale islamului, o viață de familie puternică și practicile tradiționale islamice. Elijah Muhammad a scris și o narațiune care să inspire oamenii de culoare din America să își dezvolte simțul propriei identități și puteri și a chemat inițial oamenii să creeze o națiune de culoare, separată în statele din sud.

Cel mai cunoscut lider al NOI (Națiunea Islamului), Malcolm X, a preluat mișcarea în anii 1950, dar a fost expulzat ulterior și a îmbrățișat un islam mai ortodox înainte de a fi ucis în 1965.

Mișcarea a cunoscut mai multe împărțiri și schimbări înainte de a fi restaurată ca mișcare la nivel național în anul 1977 sub conducerea carismatică a lui Louis Farrakhan. Farrakhan a devenit o voce proeminentă în America, urmărind promovarea intereselor economice ale familiilor de negri și redefinirea stereotipurilor negative ale bărbaților de culoare.

Convingerile Națiunii Islamului sunt similare cu cele ale islamului sunnit. Totuși NOI le permite adepților opțiunea de a posti în luna decembrie, în loc de luna tradițională a Ramadanului, pentru a fi mai comod pentru noii convertiți. Există și alte controverse în jurul mișcării NOI – atât grupările musulmane, cât și cele nonmusulmane nu sunt de acord cu o parte din ideologia și strategiile lor. Cu toate acestea, rămâne o mișcare influentă cu aproximativ 20.000 până la 50.000 de membri.

Cum să ne rugăm:

  1. Unul din cinci musulmani din America este negru, iar jumătate dintre ei sunt convertiți la islam. Rugați-vă ca musulmanii negri din America să aibă o întâlnire cu Isus care să le schimbe viața.
  2. Rugați-vă ca organizațiile și persoanele care se confruntă în prezent cu nedreptatea rasială din SUA să aibă înțelepciune și putere.
  3. Rugați-vă ca Biserica americană să se angajeze să-și iubească vecinii musulmani așa cum ne-a poruncit Hristos (Luca 10: 25-37).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.