Spitalul mobil „Samaritan’s Purse” părăseşte New Yorkul după ce a tratat 315 de bolnavi de coronavirus

Cum valul de noi îmbolnăviri de Covid-19 este la un nivel considerat sub control, spitalul de campanie pe care organizaţia „Samaritan’s Purse” condusă de evanghelistul Franklin Graham l-a instalat în Central Park din New York a oprit primirea de noi pacienţi, va împacheta toate echipamentele şi va părăsi locaţia în aproximativ două săptămâni.

Organizaţia creştină împreună cu spitalul partener Mount Sinai din New York, au transmis o declaraţie sâmbătă în care se spune că parteneriatul dintre cele două a avut ca şi rezultat un „tratament medical de înaltă calitate” pe care l-au primit 315 pacienţi infectaţi cu Covid în interiorul corturilor instalate în spitalului de campanie.

„Suntem recunoscători pentru această oportunitate de a lucra împreună şi de a micşora suferinţele oamenilor,” mai spune declaraţia ce a fost citită la postul public de radio din New York.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Local din New York Corey Johnson a declarat recent că spitalul „Samaritan’s Purse” nu este binevenit la New York, datorită convingerilor biblice în ceea ce priveşte sexualitatea. „Ura nu are loc în frumosul nostru oraş,” a scris acesta pe reţeaua Twitter. Însă Franklin Graham a spus că organizaţia pe care el o conduce tratează toţi oamenii la fel.

Într-o serie de postari pe Twitter, Johnson a spus despre Samaritan’s Purse că „au venit în oraş într-o perioadă când nu puteam refuza nici un ajutor. Însă acea perioadă s-a încheiat.”

„Prezenţa lor continuă aici este o ofensă la adresa valorilor noastre de incluziune şi aduce suferință pentru toţi new-yorkezii cărora le pasă de membrii comunității LGBTQ.” Johnson s-a referit la Declaraţia de Credinţă a Samaritan’s Purse, care conţine un text în care se spune „căsătoria este în mod exclusiv uniunea dintre un bărbat şi o femeie.”

„Ca şi oraş în care punem preţ pe diversitate şi compasiune pentru toţi, nu putem permite unui grup cu un istoric ca a lor să rămână aici mai mult timp decât este nevoie,” a scris Johnson.

Graham a spus că „Samaritan’s Purse” au avut o relaţie foarte bună cu spitalul Mount Sinai. El a făcut aceste comentarii într-un interviu la un post de radio, ca răspuns la acuzaţiile aduse de Johnson şi alţi critici. Întrebat de gazda programului dacă „Samaritan’s Purse” a refuzat vreodată un pacient sau au tratat diferit pe cineva pentru că acea persoană ar avea altfel de convingeri, Graham a replicat: „Bineînţeles că nu!”

„Isus Hristos nu a venit ca să condamne lumea. A venit ca să o salveze….Vrem să arătăm oamenilor dragostea şi compasiunea pe care El ar arăta-o…Îi iubim pe toţi la fel. Nu are nimic de a face cu ceea ce ei cred. Îi tratăm pe toţi la fel,” a mai spus Graham.

„Spitalul de campanie va împacheta şi vom fi gata să ne instalăm din nou, dacă va fi nevoie undeva,” s spus Graham.

„Suntem determinați să ne îngrijim de nevoile oamenilor, în numele lui Isus Hristos,” a spus Graham.

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.