30 de zile 2020 | Ziua #14: Musulmanii din Uttar Pradesh, India

Deși populația musulmană a Indiei depășește 180 de milioane, aceștia rămân o minoritate, reprezentând doar 15% din populația Indiei de 1,3 miliarde de oameni. Dintre aceste 180 de milioane, aproximativ 85% sunt musulmani suniți; dintre care aproape 40 de milioane locuiesc în Uttar Pradesh , cel mai populat stat din India. Din păcate, în ciuda sutelor de ani de muncă misionară din India, musulmanii din India de Nord, mai precis, sunniții din Uttar Pradesh rămân aproape complet neatinși.

Începând cu revoltele din Gujarat din anul 2002, în care peste o mie de musulmani au fost uciși de militarii hinduși, musulmanii din India de Nord trăiesc cu  frică. Drept urmare, aceștia au decis să trăiască în comunități restrânse, adesea sărace, pentru a avea o anumită siguranță și securitate. În India de Nord casele sunt acoperite fie cu steaguri verzi, reprezentând cartierele musulmane, fie cu steaguri portocalii, care semnalează cartierele hinduse. Pe măsură ce persecuția îndreptată atât către musulmani, cât și către creștinii din India, continuă să se intensifice, sunniții din Uttar Pradesh își găsesc comunitățile asediate. Rapoartele negative din mass-media, produc tot mai multe atacuri, iar în cartierele musulmane apa și canalizarea sunt tăiate și accesul la educație sau serviciile pentru sănătate le sunt refuzate.

Totuși, în ciuda acestor pericole cu care se confruntă, musulmanii din Uttar Pradesh continuă să-i întâmpine pe oaspeți, chiar și pe misionari, în casele lor cu inimi pline de generozitate. „În timp ce sorbim din ceai și servim masa împreună, ne rugăm ca acești oameni prețioși să experimenteze speranța ce numai Hristos le-o poate aduce.”

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă ca India să găsească o modalitate de a trăi în pace în diversitatea sa religioasă și culturală, ca toate religiile să denunțe violența și să colaboreze pentru binele națiunii lor.
  2. Rugați-vă pentru musulmanii care locuiesc în cartierele retrase din Uttar Pradesh, ca să aibă ocazia să audă mesajul lui Hristos.
  3. Rugați-vă ca toți creștinii din nordul Indiei să contribuie la pace și să aducă speranța, lumina și dragostea lui Hristos în comunitățile întunecate (Ioan 8:12).

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.