Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #54: Eliberarea făcută cu un preț…

Faptele Apostolilor 16:16-34

Pavel și Sila au fost doi creștini care nu s-au dezis de Domnul atunci când le-a fost greu. Niciodată zilele nu au fost la fel, au avut parte de zile însorite, dar și de zile înnorate. S-au confruntat cu vremuri de libertate, dar și cu timpuri de restriște. Au experimentat personal ce înseamnă să fii înconjurat de oameni care sunt interesați de Adevăr, dar și de unii care îl resping.

Într-o zi, pentru că le-au stricat planurile oamenilor de afaceri din acea zonă, au fost prinși și duși la închisoare. În joc era o problemă economică, iar pentru că, pentru ei, mai mult valora banul decât un suflet descătușat, i-au acuzat că tulbură cetatea și aduc obiceiuri noi. Pe fondul acestei supărări, au inventat scenarii absurde pentru a devia atenția de la principala nemulțumire, câștigul pierdut.

Cei doi au făcut un bine, dar acest bine a fost falsificat și transformat într-un conflict major, pentru care au fost pedepsiți. Au fost bătuți, chipurile, că destabilizează intelectual societatea! De atunci și până astăzi, primează interesul material, în detrimentul umanului. Pedeapsa a fost și mai mare, au vrut să le dea o lecție celor doi vorbăreți, instigatori, destabilizatori! Masele au fost manipulate, mulțimea a executat niște comenzi ale politicienilor și ale oamenilor religioși care conduceau orașul, iar Pavel și Sila au fost bătuți și puși cu picioarele în butucii de lemn, pregătiți special pentru infractori. Ce au încălcat cei doi? Pe cine au supărat misionarii? Cu ce au greșit ei? Au salvat o femeie de la chinurile zilnice în care se zbătea, asta să le fie greșeala?  Da, se pare că nedreptatea a funcționat de atunci și până astăzi! Se pare că oaia a devenit o amenințare pentru haita de lupi!

În timp ce erau imobilizați, au cântat și s-au bucurat! Nu au avut depresie că erau izolați, nu au vociferat, fiind țintuiți bine să nu scape. Au avut și audiență! Infractorii de drept au ascultat cum cântau și cum puteau face aceasta în momentele de suferință! În timpul cântării, un fenomen supranatural a deschis zalele cătușelor, a descuiat încuietorile ușilor, a îndepărat butucii de la picioare și toată lumea putea evada! A fost o panică de neimaginat! Dar pentru că mesajul cântării a fost atât de profund, toți au rămas pe loc, fără ca să evadeze careva! Panica l-a cuprins și pe șeful închisorii, dar liniștirea a venit imediat! Cei doi au dovedit că nu sunt infractori și că au adus o soluție pentru locuitorii din zona respectivă.

Au suferit ei până să se desmeticească lumea că sunt oameni care vor binele societății! Ei se roagă pentru dregători, respectă legile, se supun legilor, îi îndeamnă pe oameni la fapte bune, îi sfătuiesc să-și plătească impozitele, să fie exemplari în comportament! Da, a fost o seară benefică pentru toți. Temnicierul i-a luat acasă, au servit, în toiul nopții, o masă binecuvântată și inundată de bucurie și dragoste, apoi au fost botezați pentru că au crezut.

Când credincioșii rămân statornici în convingerile lor, când nu se intimidează, ci rămân pe poziția în care au crezut, vin și rezultatele. Cea mai mare fericire pentru ei a fost la final, o familie care și-a schimbat direcția de mers, o femeie care a fost eliberată de o practică păgână, pușcariași care au avut parte de o închinare prin cântare. Când se trage linia, a meritat suferința și umilința la care au fost supuși, de dragul salvării unor suflete prețioase!

Cigher Sorin,
7 mai 2020  
Pastorul Bisericii Baptiste Sion din Sibiu 

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.