30 de zile 2020 | Ziua #15: Frăția musulmană

Frăția musulmană (engl. Muslim Brotherhood) este considerată una dintre cele mai vechi și influente mișcări islamice moderne. Fondată în anul 1928 de către un învățător egiptean, gruparea consideră că islamul este un mijloc de dezvoltare personală pe scara socială și este implicat pe scară largă în lucrări caritabile.

Frăția musulmană s-a răspândit rapid în întreaga lume arabă și a devenit un grup politic important în acea regiune, încă de la început. Gruparea apelează la înființarea statelor islamice bazate pe legea islamică și la reformarea sistemelor politice existente. În anii 1950, gruparea a devenit o amenințare în unele părți din regiunea arabă, determinând o mulțime de membri să fugă în Europa. În Europa, Frăția a influențat formarea altor organizații, care să reprezinte comunitățile musulmane locale și care să pledeze pentru cauze care sunt în interesul lor.

Unii analiști consideră că mișcarea este acum în criză în statele arabe, în special în Egipt, confruntându-se cu un conflict între membrii mai în vârstă și cei mai tineri cu privire la prioritățile ideologice și strategice. Acest lucru creează incertitudine în rândul membrilor cu privire la obiectivele și activitățile actuale ale mișcării.

Frăția musulmană este o mișcare controversată. Se afirmă drept organizație pașnică, democratică, care condamnă violența. Este considerată o organizație teroristă de câteva națiuni arabe și de către Rusia, dar mai multe grupuri pentru drepturile omului se opun acestei păreri. Sunt considerați de unii prea radicali, dar nu sunt suficient de radicali pentru alții. Întrucât organizația este mare, organizată în mod vag și cu numeroși afiliați, este posibil ca toate cele de mai sus să se poată regăsi în cadrul acesteia.

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă pentru membrii Frăției musulmane care au influență în națiunile arabe, ca să își folosească influența pentru a promova pacea, libertatea și bunăstarea în comunităților lor.
  2. Rugați-vă pentru musulmanii care sunt motivați de ideologia lor să facă lucrări bune, să poată produce schimbări spre binele comunităților în care trăiesc.
  3. Unul dintre cele mai populare sloganuri ale Frăției musulmane este „Islamul este soluția”. Rugați-vă ca membrii săi să afle că Isus este Calea (Ioan 14: 6).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.