Fărâme de Veșnicie: În toate zilele, de Ravi Zacharias

Așa cum v-am împărtășit, în timpul operației la spate la care am fost supus recent, chirurgul a observat ceva ce l-a îngrijorat destul de mult încât să facă o biopsie. Aceasta ne-a dezvăluit că am cancer. Medicii din Atlanta erau preocupați de faptul că nu puteam începe tratamentul decât după vindecarea operației de la spate. De atunci, însă, am reușit să cerem și părerea medicilor de la renumitul MD Anderson Cancer Center din Houston, Texas. Sunt încredințat că Dumnezeu a făcut o minune, ducându-mă acolo cu doar două zile înainte să oprească accesul pacienților din afara statului Texas. Medicul meu, specialist în sarcom, are încredere în efectele chimioterapiei, așa că am început tratamentul. De vreme ce situația mea a coincis cu pandemia de COVID-19, voi rămâne aici, în Houston, pentru următoarele câteva luni, până când voi încheia tratamentul. Sunt foarte bucuros că Margie și fiica mea, Naomi, au putut să vină alături de mine. Dumnezeu mi-a dat cel mai bun medic și aștept cu nerăbdare să fiu vindecat.

Biblia ne încurajează că Dumnezeu este cu noi în toate zilele. El este alinarea noastră, este vindecătorul nostru. El este medicul nostru, care se îngrijește de noi. Știe mult mai bine decât noi cum stau lucrurile. Chiar dacă am trecut prin nopți pline de suferință, am avut întotdeauna inima liniștită, știind că totul face parte din planul lui Dumnezeu. Vreau să mă fac bine. Vreau să fac voia Lui și să-L glorific.

Ascultând știrile, am auzit mulți comentatori și lideri de state spunând că trăim în vremuri de război, în care luptăm cu un dușman nevăzut, o pandemie groaznică ce a măturat totul în calea ei. Trăim vremuri nesigure și mă rog pentru toți cei aflați la ananghie în acest moment.

Când mă gândesc la război, îmi aduc aminte de vremea războiului din Vietnam, o perioadă plină de nesiguranță și de teamă. Pe când aveam doar douăzeci și cinci de ani, am fost invitat să vorbesc acolo, ca oaspete al denominației mele, Alianța Misionară Creștină.

Două istorisiri din Vietnam îmi amintesc tot timpul de faptul că Dumnezeu este cu noi. Călătoream odată de la Dalat la Saigon, împreună cu un misionar pe nume George Irwin. Pe drum, mașina a început să trăncănească și să bolborosească, după care s-a oprit. Ironia face ca Harriet, soția lui George, să spună cu câteva minute înainte: „Urmează să trecem prin cea mai periculoasă zonă din țară”.

Mă întrebam ce-i veni să ne spună așa ceva tocmai acum. Nu putea aștepta până ajungeam în siguranță? În orice caz, eram blocați acolo, în cea mai primejdioasă zonă, încercând să ne dăm seama de ce nu pornește jeep-ul.

Deodată, a trecut cu viteză pe lângă noi o mașină albă. Am încercat să-i facem semne cu batistele noastre albe, să se oprească și să ne ajute. Șoferul, însă, ne-a ocolit rapid și a accelerat, parcă hotărât să nu oprească. Au trecut câteva minute, după care George a încercat să pornească din nou motorul, care de data aceasta l-a ascultat, spre ușurarea noastră.

Câțiva kilometri mai departe, am observat că mașina albă fusese prinsă într-o ambuscadă. Câțiva oameni răniți zăceau pe marginea drumului, în vreme ce soldații Viet Cong se depărtau. Așteptaseră acolo să jefuiască prima mașină care le ieșea în cale. Dacă nu ni s-ar fi stricat mașina cu câțiva kilometri în urmă, noi am fi căzut în capcană.

Dumnezeu a stabilit o vreme pentru noi toți. Ne oferă grija și protecția Sa până în acel moment, în care totul „se încheie”.

O altă istorisire, tot din Vietnam, îmi întărește credința în suveranitatea lui Dumnezeu și în puterea Cuvântului Său, mai presus de orice altceva. În vremea în care predicam acolo, beneficiam de serviciile de traducător ale unui creștin pe nume Hien Pham. La ceva vreme după ce am plecat, Vietnamul a fost preluat iar Hien a fost aruncat în închisoare. S-a încercat acolo îndoctrinarea lui împotriva credinței creștine și nu i se dădea voie să asculte decât propagandă comunistă în limbile franceză și vietnameză.

La un moment dat, propaganda a început să-și spună cuvântul. „Poate că am fost mințit până acum”, își spunea el. „Poate că Dumnezeu totuși nu există”. Așa că Hien s-a hotărât ca începând cu ziua următoare când se trezea, să nu se mai roage și să nu se mai gândească la credința lui.

În dimineața următoare, Hien a fost trimis să curețe latrinele. A găsit acolo, în mizerie, un rest de hârtie care părea să fie tipărită în limba engleză. A înșfăcat-o și a spălat-o repede. Când a venit seara, a scos tremurând hârtia și a citit următoarele cuvinte din Romani 8: „De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… Căci sunt bine încredințat că [nimic] nu va fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Cristos, Domnul nostru.” (versetele 28 și 38). Hien a început să plângă, știind că nu era pasaj mai potrivit pentru cel aflat pe marginea prăpastiei, pe cale să accepte o doctrină falsă.

Hien a fugit mai târziu din țară, totul întâmplându-se prin planul minunat al lui Dumnezeu. De atunci și până acum, și-a împărtășit mărturia cu multă lume, încrezător că „nimic nu va fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu”.

Nu mă îndoiesc că Dumnezeu ne oprește și ne mână pașii, astfel încât să se potrivească voinței și harului Său suveran. Isus, Cel pe care îl cunosc și îl iubesc astăzi, mi s-a făcut cunoscut pe când aveam vârsta de șaptesprezece ani și zăceam pe pat, în urma tentativei de suicid. M-am apropiat de El fără să am siguranța viitorului. Am rămas alături de El cu siguranța destinului meu.

Atunci când suntem puși față în față cu Dumnezeu, vom descoperi de la câte catastrofe ne-a salvat. Fiecare suferință și fiecare rană este parte a planului său suveran pentru noi. Dumnezeu este păzitorul nostru suprem, oricare ar fi eșecul prin care trecem. Doar el ne poate proteja. Dumnezeu este alături de noi în toate zilele.

Ravi Zacharias este fondatorul și președintele Ravi Zacharias International Ministries din Alpharetta, Georgia.
Acest articol a fost publicat în ediția 28.3 a revistei Just Thinking.

Traducere de RZIM România

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să vă rugați pentru Ravi Zacharias și familia sa. Rugați-vă pentru vindecarea deplină și pentru puterea fizică și emoțională ca să treacă cu bine peste această perioadă de încercare. Rugați-vă pentru soția dânsului ca să facă față fizic și emoțional la durerea pe care o suportă soțul ei zilnic. Rugați-vă pentru ca lucrarea măreață începută de Ravi Zacharias să continue și să ia amploare și mai mult, chiar și în aceste circumstanțe, iar înțelepciunea și cunoștințele care el le-a transmis în toți acești ani să ajungă la fiecare inimă de creștin descurajat, frânt de poverile îngrijorării și îndoielilor. Mulțumim Domnului pentru slujirea făcută de el în toată lumea prin Ravi Zacharias și haideți să ne rugăm ca această lucrare prin el să continue.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.