„Samaritan’s Purse” obligat să plătească taxe în New York pentru perioada în care spitalul a tratat bolnavii de coronavirus

Organizaţia de binefacere Samaritan’s Purse nu se aşteaptă să primească nici un ban pentru toată munca depusă în spitalul mobil ce a fost instalat în Central Park din New York pentru a trata bolnavii de Covid-19. Însă acum Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, vrea ca ei să plătească.

Cu câteva zile în urmă, reverendul Franklin Graham, preşedintele Samaritan’s Purse a declarat pentru Faithwire că „ei ne-au solicitat,” referindu-se la oficialii de la spitalul Mount Sinai din New York. „Nu noi i-am căutat, ei ne-au chemat pe noi. Şi noi am fost de acord, am venit şi n-am cerut nici un ban. Toate serviciile noastre au fost plătite cu donaţiile primite de la oamenii credincioşi care ne susţin.”

Lucrătorii Samaritan’s Purse au venit la faţa locului, au instalat spitalul de campanie cu cele 68 de paturi la scurt timp după ce s-a primit solicitarea de ajutor, iar acum sunt traşi la răspundere din punct de vedere financiar pentru fapta lor bună, conform cu cele declarate de guvernatorul Andrew Cuomo, care a spus că el „nu este în poziţia de a oferi nici un fel de scutiri în această perioadă.”

Deci chiar dacă oficiali ai statului New York şi conducători de spital au cerut lucrătorilor din alt stat să vină să lupte cu coronavirusul, acum ei vor trebui să plătească taxe pe salariile lucrătorilor din spital,  chiar dacă aceste salarii au fost achitate din statul lor de rezidenţă (Carolina de Nord) pe timpul când ei au fost staţionaţi temporar în New York.

Este dificil să separi această chestiune a taxelor de ostilitatea cu care Samaritan’s Purse a înfruntat-o din partea unei minorităţi foarte vocale de politicieni progresişti din New York City care s-au arătat deranjaţi de bunăvoinţa creştină a acestora, în mod special de perspectiva biblică pe care ei o afirmă asupra căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

În ciuda faptului că au oferit asistență medicală în mod gratuit pentru peste 300 de pacienţi infectaţi cu covid-19, Brad Hoylman un senator democrat din New York a descris relaţia dintre organizaţia de binefacere şi spitalul Mount Sinai ca fiind una „toxică” iar liderul Consiliului Local din New York Corey Johnson a spus că doar şi simpla prezenţă a Samaritan’s Purse în New York este „extrem de tulburătoare.”

Întrebat despre atitudinea de ostilitate, Graham a declarat pentru Faithwire că ei au venit aici „ca salveze vieţi” nu ca să „se certe cu oamenii.”

„Toată lumea din New York ştie despre spitalul nostru. Suntem aici în numele lui Isus. Este ceva ce Dumnezeu ne-a pus pe inimă să facem şi este o oportunitate pentru noi să slăvim numele Lui în mijlocul acestei crize.”

Sursa: CBN News

Un comentariu
  1. Daniel Radu 9 mai 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.