Primul ministrul israelian Benjamin Netanyahu este așteptat să finalizeze un acord guvernamental de unitate

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu trebuie să finalizeze un acord guvernamental de unitate cu rivalul său politic Benny Gantz. Potrivit CBN News, dacă Netanyahu este capabil să formeze aceasta alianță guvernamentală, țara nu va fi forțată la a o patra serie de alegeri.

În Israel, premierul trebuie să obțină aprobarea a cel puțin 72 de membri ai parlamentului cu 120 de locuri și să formeze un guvern de unitate. Netanyahu și Gantz au anunțat în aprilie că vor lucra împreună pentru a forma un guvern de urgență care va ajuta Israelul să depășească pandemia de coronavirus.

În conformitate cu acordul lor, Netanyahu va servi drept prim-ministru timp de 18 luni, iar apoi Gantz va ocupa rolul timp de alte 18 luni. Ambii sunt așteptați să depună jurământul în noua administrație săptămâna viitoare.

Din aprilie 2019, Netanyahu și Gantz nu au reușit să asigure un guvern de unitate și au forțat țara la alegeri de urgență. Gantz a spus anterior că nu dorește să fie partener cu Netanyahu, care se confruntă cu acuzații de rechizitoriu. Cu toate acestea, Gantz a acceptat acordul din cauza potențialului declin economic din cauza pandemiei coronavirusului, relatează Reuters.

În Israel, aproximativ 16.300 de persoane au fost infectate și 239 au murit în urma virusului, potrivit The Guardian.

Netanyahu, în vârstă de 70 de ani, se confruntă cu acuzații de luare de mită, fraudă și încălcarea încrederii. El a spus că acuzațiile sunt false. Procesul său este programat să înceapă pe 24 mai.

În această lună, o instanță israeliană a decis că în mod legal Netanyahu poate forma un guvern chiar dacă se află sub cercetare penală. Opozanții lui Netanyahu sperau că judecătorii vor lua decizia ca acesta să nu poată fi acceptat în funcția de prim-ministru în timp ce se confruntă cu aceste capete de acuzare.

„Concluzia legală la care am ajuns nu diminuează gravitatea acuzațiilor împotriva lui Netanyahu pentru încălcări ale integrității morale și dificultății derivate din mandatul unui prim-ministru acuzat de activitate infracțională”, a declarat comisia în decizia sa.

SURSA | ChristianHeadlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.