30 de zile 2020 | Ziua #18: Revoluția islamică în Iran

1979 a fost un an semnificativ pentru Iran și pentru întreaga lume musulmană. Răspândirea nedreptăților sociale, liderii exilați, politica orientată spre vest și influențele religioase au dus la o revoltă. Monarhia persană a fost înlocuită cu o Republică Islamică. Celebrul Ayatollah Khomeini s-a întors în Iran din exilul său în Franța pentru a fi liderul revoluției și a institui un nou stat islamic.

Iranul a schimbat influența culturală occidentală cu o teocrație musulmană conservatoare, care includea segregarea femeilor și cenzurarea mass-mediei și a culturii. Aceste schimbări s-au răspândit în multe țări musulmane din jur. Statele arabe precum Egiptul au devenit, de asemenea, mai conservatoare, restricționând libertatea cetățenilor lor și influențând viața de zi cu zi pentru milioane de oameni.

În Iran, la mai bine de 40 de ani de la aceasta revoluție, populația îmbătrânește, mulți care au putut pleca, au plecat, iar mulți din cei care au rămas nu sunt mulțumiți de rezultate. Situația economică pare lipsită de speranță, rata dependenței de droguri este una dintre cele mai ridicate din lume și multe persoane sunt deziluzionate de fruntașii lor musulmani.

Dar în același timp, media creștină și revelațiile supranaturale îi aduc pe tot mai mulți iranieni la Isus. Următorul articol vă va prezenta mai multe despre creșterea bisericilor secrete din Iran.

Revoluția islamică a avut un impact asupra întregii regiuni din Orientul Mijlociu și a lumii – dar același impact l-a avut și mesajul Evangheliei, când a sosit.

Cum să ne rugăm:

  1. Rugați-vă pentru ca liderii și oamenii din Iran să aducă o nouă revoluție pentru pace, stabilitate și libertate.
  2. Rugați-vă pentru poporul iranian, care suferă din cauza condițiilor economice și sociale dificile. Roagă-te inspirat de Psalmul 63.
  3. Rugați-vă pentru noua mișcare care are loc în Iran – mișcarea de a deveni discipoli ai lui Isus – ca aceasta să crească și să se răspândească și în alte națiuni.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.