Mana de Luni: Care este punctul dumneavoastră de referință?

de Jim Langley

Steaua Nordului, cea mai strălucitoare stea din constelația Ursa Minor, este cea mai vizibilă stea cu ochiul liber. Ea a fost folosită de secole pentru a arăta exploratorilor de pe pământ sau de pe mare adevăratul nord astronomic pentru ca, astfel ei să călătorească pe orice cale alegeau. Acest lucru este valabil pentru toți: dacă folosim Steaua Nordului ca punct de referință pe timp de noapte, putem  rămâne ușor pe drumul pe care călătorim. Pe timpul zilei o busolă ne poate ajuta în aceeași manieră ca să rămânem pe traseul drumului. Probabil această informație este nouă pentru unii dintre dumneavoastră, deoarece în zilele acestea noi utilizăm aparatură electronică pentru navigație pentru a determina cea mai scurtă și cea mai rapidă distanță din Punctul A în Punctul B.

Dacă am începe cu un punct de referință în fiecare domeniu al vieții noastre am fi înțelepți. Practic tot ceea ce facem în viețile noastre personale și profesionale au la bază un punct de referință. Acesta servește ca bază a modului în care ne desfășurăm treburile zilnice. El ne ajută ca să determinăm ce direcție trebuie să alegem pentru multele decizii de viață pe care le facem. Dar cum ne selectăm punctul de referință? Pe scurt, este el lumesc sau etern? Indiferent dacă realizăm sau nu, fiecare dintre noi abordăm viața de pe o platformă seculară sau de pe una spirituală. Așa că lăsăți-mă să vă întreb: Care este punctul dumneavoastră de referință?

În ceea ce privește indicațiile vieții noastre de zi cu zi ,noi nu ne putem baza pe niciun dispozitiv electronic pentru a ne arăta calea. Noi avem nevoie de o busolă morală în care să putem avea încredere în mod implicit. Pentru mine acea busolă morală este  mulți ani Biblia, Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu. Am găsit răspunsuri la toate întrebările vieții în cele 66 de cărți cuprinse în Vechiul și Noul Testament. Eu merg zilinc la Cuvântul lui Dumnezeu din moment ce el mă ajută să navighez în călătoria mea persoanlă.

Cu mult înainte în viața mea m-am încrezut în propria mea judecată, care era bazată pe ceea ce se întâmpla în jurul meu. Am privit la lume și am făcut tot ce am putut mai bine pentru a-i urma pe cei pe care îi consideram încununați cu succes în domeniile lor de expertiză. Dar în momentul în care l-am acceptat pe Hristos ca Mântuitor și Domn, am realizat că în majoritatea aspectelor vieții  încrederea în modelele și valorile acestei lumi nu sunt profitabile. De atunci călătoria mea a fost plină de bucurie și pace. Lucrurile pentru care mă luptam altădată au devenit mult mai puțin importante. Accentul meu este pus  acum pe relațiile strânse și pe  a-i fi pe plac lui Dumnezeu în tot ceea ce fac.

În anul 1988 Harvey B. MacKay a publicat tratatul clasic în managementul vânzărilor, Înoată cu Rechinii fără a fi Mâncat de Viu. Această carte, actualizată în 2005, rămâne o resursă valoroasă atât pentru afacerile mici și mari, cât și pentru a reuși în activitatea aleasă. În majoritatea cazurilor principiile folositoate pe care el le prezintă nu sunt noi; multe dintre ele pot fi găsite în Biblie. Sincer, eu mai degrabă aș apela direct la cartea Proverbelor pentru sfaturi în ceea ce privește modul în care îmi trăiesc viața personală și profesională. Din moment ce această carte are 31 de capitole, putem pune deoparte câte unul pentru fiecare zi a lunii!

Eu prefer  să citesc cuvintele Regelui Solomon, autorul cărții Proverbe, care este considerat cel mai înțelept om din istorie. Conform evidențelor istorice, el a emis mai mult de 3.000 de proverbe. Numai în capitolul 1 din Proverbe găsim 33 de versete care ne prezintă  adevăruri de valoare de care pot beneficia cu certitudine cei care le citesc. În versetul 7  ni se spune: „Frica de Domnul este începutul științei, dar nebunii nesocotesc înțelepciunea și învățătura”. Nu există nicio scurtătură pentru dobândirea înțelepciunii. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie aplicat în fiecare zi. Pe măsură ce îl citim descoperim că nu succesul este ceea ce contează cu adevărat, și că oamenii din jurul nostru sunt la fel de importanți ca și noi.

Vă sugerez ca Biblia și Duhul Sfânt să fie punctul dumneavoastră de referință, „Steaua Nordului” pentru maximizarea vieții dumneavoastră de pe pământ. Nu vă lăsați păcăliți de punctele de referință ale lumii, care duc spre o eventuală pieire. Noi avem nevoie de o perspectivă eternă pentru tot ceea ce facem – și pentru tot ceea ce putem deveni  în Isus Hristos!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.