30 de zile 2020 | Ziua #19: Mișcarea „Bisericilor Secrete” din Iran

Mahnaz sună insistent la soneria unui apartament. Intră în grabă și vede câteva Biblii uzate pe o masă, le zâmbește celor șase persoane cunoscute din fața sa: este la locul potrivit. Această mică părtășie creștină a noilor credincioși are loc în fiecare săptămână într-o casă diferită, încercând astfel să nu fie localizați și să își pună în pericol libertatea și chiar viața.

Ei își încep întâlnirea cântând cântece de închinare, dar în liniște, pentru a nu trezi suspiciunile vecinilor. După închinare, ei împărtășesc mărturii și apoi ascultă o predică online. Învățătura din Matei 10 le vorbește și lor cu putere: Isus le-a spus ucenicilor Săi să se aștepte să sufere pentru numele Său. Într-adevăr, predicatorul a fost el însuși forțat să plece în exil din cauza persecuției. Mahnaz ascultă cu atenție. Știe deja riscurile și a decis că Isus merită.

Mahnaz face parte din mișcarea în creștere rapidă a „bisericilor secrete din case” din Iran. Bisericile din Iran au apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 1990. După zeci de ani de restricții impuse bisericilor, în urma Revoluției Islamice din 1979, liderii bisericii și-au dat seama că singura cale de a împărtăși Evanghelia cu iranienii de origine musulmană era să opereze în secret.

Ceea ce a început ca o idee îndrăzneață a devenit un potop. Acum, noi biserici secrete se formează săptămânal, pe măsură ce se răspândește Evanghelia. Nu este neobișnuit să auzim despre familii întregi care vin la credință împreună.

Guvernul iranian răspunde dur când o astfel de biserică este descoperită. Cu toate acestea, există mulți ca Mahnaz, care își doresc cu ardoare să se adune cu alți credincioși pentru a afla mai multe despre Mântuitorul lor. Când necreștinii văd credincioși suferind de bună voie pentru credința lor, curiozitatea despre Isus se răspândește și mai mult.

Cum să ne rugăm:

  1. Binecuvântați noii credincioși, precum Mahnaz, să crească în credința lor și rugați-vă pentru protecția bisericilor lor.
  2. Rugați-vă pentru pace, prosperitate și stabilitate în Iran și pentru libertate, ca toți iranienii să se închine așa cum își doresc.
  3. Rugați-vă ca autoritățile din Iran să fie îngăduitoare și drepte față de creștini, iar creștinii să fie „sare și lumină” (Matei 5: 13-16).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.