30 de zile 2020 | Ziua #20: Musulmanii din Taiwan

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

În Taiwan există peste 350.000 de musulmani, iar cei mai mulți sunt muncitori migranți din Indonezia. Majoritatea sunt muncitori, pescari, servitoare și asistente, deși unii sunt acolo ca studenți, iar alții au devenit cetățeni Taiwanezi prin căsătorie.

Mulți angajatori își respectă angajații musulmani, permițându-le să urmeze ritualurile islamice de rugăciuni zilnice, postul în Ramadan și celebrarea sărbătorilor musulmane. Dar, desigur, migranții pierd oarecum legătura fizică cu familiile lor, țin legătura cu ele în mod regulat prin intermediul telefoanelor și al rețelelor sociale.

Duminica este punctul culminant al săptămânii pentru muncitorii migranți musulmani din Taiwan. Mulți dintre ei se adună din toată țara în gara principală din Taipei, caută în jur persoane cunoscute, găsesc un colț unde să stea împreună și să discute unii cu alții în propria limbă. Împart mâncăruri tradiționale din Indonezia, își povestesc experiențele comune și vorbesc despre casă. Pentru acești musulmani copleșiți de dorul de casă, ziua de duminică este o pauză binevenită și emoționantă, după o săptămână aglomerată.

În general, un lucrător migrant trebuie să semneze un contract pe o perioadă de trei ani pentru a fi primit la lucru în Taiwan. Când contractul se încheie, ei fie se întorc în Indonezia, fie încearcă să se angajeze în altă parte. Ținând cont de faptul ca în Indonezia sunt atât de multe sate și orașe încă neatinse de Cuvântul Evangheliei, acești trei ani pe care ei îi petrec în Taiwan, ar putea fi singura șansă pentru acești migranți să asculte Evanghelia.

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. În Taiwan există aproximativ 350.000 de muncitori migranți musulmani. Rugați-vă ca ei să se descurce bine în munca lor și să își îndeplinească obiectivele de a câștiga bani pentru familiile lor.
  2. Rugați-vă pentru creștinii din Taiwan să fie exemple ale dragostei lui Dumnezeu față de acești vizitatori din țara lor.
  3. Rugați-vă ca angajatorii taiwaneni să fie corecti și amabili cu angajații lor, îngrijindu-se de nevoile lor și oferindu-le, de asemenea, posibilitatea de a-L cunoaște pe Hristos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.