Locuitorii oraşului italian Cremona recunoscători pentru ajutorul oferit de spitalul Samaritan’s Purse

Misiunea spitalului de campanie pe care organizaţia „Samaritan’s Purse” l-a instalat acum două luni în oraşul italian Cremona s-a apropiat de sfârşit. Creştinii italieni sunt recunoscători „devotamentul” celor peste 100 de specialişti care au fost implicaţi în lupta cu Covid-19.

Cremona – oraș situat în nordul Italiei, acolo unde a fost epicentrul pandemiei de coronavirus din Italia, a urat la revedere echipei medicale venite de peste ocean pentru a trata pe cei bolnavi de coronavirus.

În ultimele zile din luna aprilie, ultimii pacienţi au fost externaţi din spitalul mobil instalat de organizaţia americană în parcarea spitalului din Cremona. Un număr de 281 de pacienţi au fost trataţi în această locație cu o capacitate de 68 de paturi.

Echipa medicală care a făcut drumul din America a fost alcătuită din peste 100 de specialişti ce a cuprins doctori, asistente, tehnicieni biomedicali și specialişti în logistică şi întreţinere.

Activitatea spitalului a fost realizată cu susţinerea bisericilor evanghelice din regiune. Un capelan care oferea consiliere spirituală a fost prezent pe toată perioada în care spitalul şi-a desfăşurat misiunea şi materiale evanghelistice în limba italiană au fost disponibile pentru cei care le-au dorit.

„Spitalul de campanie s-a distins prin profesionalismul şi dedicarea oamenilor de acolo care a fost apreciată de către cetăţeni, autorităţi locale şi personalul spitalului local din Cremona,” a declarat Alianata Evanghelică Italiană (AEI).

Canalul TV local Cremona1, a realizat un reportaj despre prezenţa în oraş a spitalului. Programul a fost făcut ca „semn al recunoştinţei” pentru ‘samariteni’, aşa cum sunt ei denumiţi în oraş şi a inclus interviuri cu mulţi din oamenii care au fost parte în lupta împotriva Covid-19 în regiune sau care au beneficiat de lucrarea lor.

Conform AEI , „toată lumea din oraşul Cremona, care a beneficiat de activitatea spitalului, simte nevoia de a-şi lua la revedere cu afecţiune şi recunoştinţă faţă de echipa spitalului, pentru activitatea desfăşurată.”

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.