30 de zile 2020 | Ziua #22: Mişcările internaţionale ale studenților

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

În ultimii zece ani, mulţi studenţi musulmani au călătorit în străinătate pentru a obţine o diplomă universitară. Mulţi bărbaţi, femei şi multe familii s-au mutat şi trăiesc în jur de cinci ani în ţări unde există o mare probabilitate să intre în contact cu creştinii.

De exemplu, în fiecare an până la 15.000 de musulmani sosesc în Marea Britanie ca şi studenţi internaţionali. Această mişcare a unor femei şi bărbaţi musulmani inteligenţi şi educaţi din regiuni precum Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Indonezia, Malaezia şi Asia Centrală este posibilă prin parteneriatele care s-au încheiat între universităţi şi autorităţile din ţările musulmane. Aceste împrejurări pot fi stresante şi solitare, însă reprezintă o oportunitate excelentă pentru biserici de a întâmpina studenţii internaţionali cu căldură şi dragoste şi de a-i sprijini în procesul de acomodare la o societate foarte diferită de aceea din care provin.

Folosind instrumentele prieteniei şi ospitalităţii, creştinii pot arăta studenţilor străini dragostea lui Hristos şi pot risipi multe confuzii. Atunci când aceşti studenţi se întorc în ţările lor de origine, înţelegerea pe care o vor avea despre creştinism va fi modelată de experienţele şi relaţiile pe care le-au avut în ţările unde au studiat. Mohammed a venit din Orientul Mijlociu în Marea Britanie cu o atitudine ostilă la adresa creştinilor, însă îi consideră acum printre prietenii lui cei mai apropiaţi. Un alt exemplu este şi Saara, a cărei înţelegere despre cine este Isus a fost transformată, iar acum Îl iubeşte mai mult ca niciodată.

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Rugaţi-vă pentru studenţii musulmani care sunt departe de casă, ca să găsească prieteni care să îi sprijine şi ca să înveţe bine.
  2. Rugaţi-vă pentru organizaţii precum Friends Internaţional (Prieteni Internaţionali), a căror misiune este aceea de a ajunge cu Evanghelia la studenţii internaţionali și de a le arăta acestora dragostea lui Hristos pentru lumea musulmană.
  3. Rugaţi-vă pentru înţelepciune, grijă şi prietenii apropiate, care să ducă la dialoguri folositoare cu subiecte duhovniceşti.
  4. Rugaţi-vă ca bisericile şi creştinii individuali să primească o viziune pentru studenţii internaţionali musulmani, să își dorească să îi cunoască, să îi înţeleagă şi să-i binecuvânteze. (Matei 25: 34-36).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.