Jurnal de Rugăciune: Încurajarea femeilor în traducerea Bibliei – Papua Noua Guinee

Women from Papua New Guinea. Photo by ELIZABETH VUVU/AFP via Getty Images

Motive de rugăciune în timpuri de criză: familia Pașcalău
Petru Pașcalău, misionar în Etiopia pentru traducerea Bibliei, s-a relocat împreună cu familia în România, datorită educației copiilor și a părinților care au nevoie de îngrijire. Sunt, așadar, în continuare misionari, dar care trebuie să-și continue lucrarea fiind stabiliți în țară. Pentru familia Pașcalău sunt două motive mari de rugăciune. În primul rând, ca Dumnezeu să vindece sufletul lor împovărat de durerea despărțirii în grabă de cei pe care îi iubesc și i-au slujit în ultimii zece ani. Dumnezeu să mângâie și să întărească copiii lor, care sunt tulburați de această schimbare de situație din viața lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să se îngrijească de toate nevoile lor. Apoi, ar fi continuarea lucrării misionare din această nouă locație. Rugați-vă ca Domnul să îl ajute pe fratele Petru ca și în aceste condiții de limitare a călătoriilor, să existe soluții pentru finalizarea programului de consultant în traducerea Bibliei. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i dăruiască înțelepciune pentru a folosi tehnologia avansată și să continue să lucreze de la distanță cu echipele de traducere.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Jambi, Indonezia
După calendarul lunar, în luna aprilie ne rugăm pentru poporul Jambi din Indonezia, neatinși cu Evanghelia. Recent s-au tradus pasaje din Biblie în limba lor. Rugați-vă ca să nu se mai simtă exploatați de alte popoare care s-au mutat în zonă, ci să cunoască dragostea lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru plantarea de biserici creștine în locul moscheilor. Rugați-vă ca proiectul de traducere al Scripturii în limba lor să continue.

Vești bune în Asia: Hong Kong
Lăudați-L pe Dumnezeu că Hong Kong nu a înregistrat cazuri noi de infecții COVID-19 în comunitate timp de 18 zile începând cu 7 mai. Oficialii guvernamentali au anunțat directive care permit orașului să revină la normal. Școlile urmează să se redeschidă pe 27 mai. Din acest motiv, liderii Wycliffe Hong Kong au decis să își redeschidă birourile. De la 11 mai, echipa lor completă se va întoarce la birou pentru muncă. Rugați-vă pentru ei în timp ce reîncep munca la birou.

Curs de bază de lingvistică: Argentina
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru cei nouăsprezece oameni din Argentina și doi din Chile care s-au înscris la Cursul de bază de lingvistică oferit de LETRA Argentina în acest an. Locația cursului a fost în Cordoba, Argentina. În cursul de o lună, studenții au învățat principii de bază ale lingvisticii, inclusiv fonetică și de însușire a limbii și culturii. Mulțumiți-I Domnului pentru opt facilitatori care au predat cursurile, împreună cu un director academic și diverși colaboratori care au ajutat cu logistica. Sâmbătă, membrii personalului LETRA au îmbogățit programul cu ateliere pe teme diverse. Acestea au inclus echipe multiculturale, traducerea Bibliei, alfabetizare și cultura Surzilor și limbajul semnelor. Aduceți laudă lui Dumnezeu pentru acest efort combinat al multor oameni de a oferi fundamentele studiilor lingvistice și multe altele. Cursul i-a pregătit pe studenți pentru înscrierea în programe lingvistice universitare, cum ar fi CILTA, PROEL și altele. Rugați-vă pentru direcția lui Dumnezeu în viața lor.

Respectarea directivelor guvernamentale: Ghana
Rugați-vă pentru personalul Institutului de Lingvistică, Alfabetizare și Traducere a Bibliei din Ghana (GILLBT), deoarece respectă directivele guvernului și carantina pentru a limita răspândirea COVID -19. Rugați-vă pentru răbdare și perseverență, în timp ce membrii personalului încearcă să lucreze în condiții mai puțin decât ideale. Liderii GILLBT au închis principalele centre ale organizației care aduceau venituri – două case de oaspeți și o tipografie – din cauza pandemiei. Cereți-I lui Dumnezeu să asigure nevoile acestei organizații atât pe termen scurt, cât și în lunile următoare. Rugați-vă ca atunci când este în siguranță redeschiderea, Dumnezeu să trimită pe mulți să folosească casele de oaspeți și facilitățile tipografiei.

Încurajarea femeilor în traducerea Bibliei: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul pentru inițiativa de a construi unitatea între femeile care slujesc în traducerea Bibliei. O dată în fiecare săptămână, femeile care slujesc în biroul principal al Asociației de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee se reunesc la ora prânzului pentru a se încuraja reciproc. Se roagă, studiază Biblia sau învață o abilitate practică. Fiecare dintre ele conduce pe rând întâlnirile. Aceasta oferă oportunități femeilor mai tinere de a dezvolta încredere și abilități de conducere. O parte din programul lor include asistarea traducătorilor și a celor care au nevoie, oferindu-le îmbrăcăminte și ustensile de bază pentru trai. Această inițiativă a fost începută pentru a încuraja și a dezvolta relații sănătoase între femeile care slujesc în organizație.

Depinzând de credincioșia lui Dumnezeu: Chile
LETRA Chile va trimite în curând o familie în Asia Centrală pentru a sluji în traducerea Bibliei. Sunt gata să achiziționeze bilete de avion pentru călătorie, dar nu sunt disponibile zboruri. Se confruntă zilnic cu incertitudinea cu privire la viitor. În timp ce așteaptă, se întâlnesc cu biserici și persoane pentru a le informa despre nevoile lor. Cereți-I lui Dumnezeu să crească sprijinul financiar și de rugăciune necesar slujirii lor. Rugați-vă să aștepte cu răbdare ca Domnul să aducă timpul Său perfect pentru plecarea lor. Rugați-vă să folosească această experiență pentru a-i învăța și a-i asigura că pot depinde de credincioșia Sa.

Sursa: Wyclifffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.