30 de zile 2020 | Ziua #23: Poporul Mappila din India – Femeile îşi fac vocile auzite

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

În frumoasa regiune Kerala din India, vei vedea ceva ce nu prea vezi în alte zone rurale din India: fete care se îndreaptă spre şcoală alături de băieţi. Satele cu populație din clasa de mijloc, situate de-a lungul coastei, îşi etalează frumoasele moschei colorate şi madrassele (şcoli religioase islamice, n.trad.) unde elevii – fete şi băieţi – sunt învăţaţi să citească, să scrie şi să recite Coranul, toate sub umbrela unei versiuni moderate a islamului. Cu un procent al alfabetizării de 90%, majoritatea celor aproape zece milioane de Mappila din această regiune sunt educaţi şi au călătorit des. Din ce în ce mai mult, ei reprezintă o mişcare, în creştere, a celor care recunosc drepturile şi valoarea femeilor.

În ianuarie 2019, Ayisha i-a luat fața fiicei ei între palme şi uitându-se în ochii ei i-a zis: „Astăzi voi avea o voce ca şi femeie. Prin ceea ce voi face astăzi, voi declara că femeile musulmane, femeile Mappila, femeile din Kerala şi din toată India sunt la fel de valoroase ca bărbaţii şi trebuie tratate în mod egal.”

În acea zi, Ayisha s-a alăturat celor cinci milioane de femei care au format un aşa-numit „Zid al Femeilor” care s-a întins pe 620 de km. Ele au stat în picioare la marginea străzii, cu mâinile întinse, pentru a exprima un mesaj tăcut că femeile au valoare, drepturi şi merit în ochii oamenilor şi ai lui Dumnezeu.

Poate că femeile Mappila vor fi cele care vor avea curajul şi credinţa să-şi conducă familiile în Împărăţia lui Dumnezeu.

CUM SĂ NE RUGĂM:

Rugaţi-vă pentru familiile Mappila, care sunt adesea separate deoarece tatăl este plecat într-o ţară din Golf pentru a munci să-şi întreţină familia. Psalmul 68:5-6b.

Rugaţi-vă pentru femeile Mappila, ca ele să cunoască adevărul despre cine pot fi în Hristos și să continue să apere valoarea fiecărei persoane. Galateni 4:7

Rugaţi-vă ca cei zece milioane de Mappila, primii indieni care au adoptat islamul acum 1.000 de ani, să îmbrăţişeze şi să împărtăşească Vestea Bună a Împărăţiei lui Dumnezeu. Isaia 61:4

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.