Ofiţer de poliţie în carantină întreabă pe Siri cum poate fi mântuit

Un ofiţer de poliţie din S.U.A. aflat în carantină la domiciliu a început o căutare pe Internet pentru probleme sale spirituale, căutare care urma să dea o altă direcţie vieţii lui.

David a fost ofiţer de poliţie timp de 20 de ani. Recent el nu s-a simţit bine şi a început să se teamă că s-ar fi putut infecta cu Covid-19.

În lupta sa cu frica şi anxietatea, David a dat peste un website administrat de către Billy Graham Evangelistic Association, intitulat Search for Jesus, unde a dat click pentru a vorbi cu un consilier pe chat.

O simplă întrebare

„Credinţa mea este puternic zdruncinată, cu tot ce se întâmplă…”, a tastat David.

Gloria, consilierul aflat de partea cealaltă, l-a întrebat simplu: „Unde cauţi pacea în vremuri tulburi?”

David i-a răspuns că o caută în el însuşi.

„Te înţeleg,” i-a răspuns Gloria. „Problema este că interiorul nostru poate fi grav afectat de ceea ce vedem şi auzim. Aceasta poate duce la anxietate, după cum ai văzut şi tu.”

„Nu sunt pregătit să mor”

Gloria i-a vorbit despre cum este posibil să ai pace cu Dumnezeu printr-o relaţie personală cu Domnul Isus.

„Nu am mai avut o relaţie cu Dumnezeu de mult timp,” i-a spus David, explicând că a trăit de mult timp cu ideea că dacă trăieşti o viaţă de om cinstit atunci asta este suficient ca să te pună în termeni buni cu Dumnezeu. Apoi el s-a simţit rău şi s-a testat pentru coronavirus. Acum aşteaptă rezultatul şi se simte neliniştit. Trăind o viaţă morală dintr-o dată nu mai pare a fi de ajuns.

„Nu sunt gata să mă duc,” a tastat David. „Am doar 48 de ani…mai am atâtea lucruri care vreau să le fac.”

„Sunt atât de pierdut”

Gloria l-a reasigurat că poate să aibă pace şi în viaţa aceasta şi în cea viitoare şi l-a întrebat dacă vrea să ştie cum.

„Nu şi dacă încerci să-mi vinzi ceva,” a răspuns David, Însă, un minut mai târziu, zidul necredinţei de care se înconjurase de atâta timp a început să se prăbuşească.

„Mă simt atât de pierdut,” a spus el. „Şi foarte speriat.”

„Acestea sunt cuvinte importante: ‘Sunt atât de pierdut’, i-a răspuns Gloria. „Aţi făcut deja primi paşi către Dumnezeu. Ştiţi că aveţi o problemă. Cred că aţi început să pricepeţi că drumul pe care aţi mers până acum nu a fost cel mai bun.”

Vești bune și vești rele

Gloria i-a spus lui David că are o idee despre motivul pentru care el este atât de speriat de infecţia cu Covid-19. Ca și celor mai mulți oameni şi lui îi era frică de moarte. Ea avea şi o veste bună în legătură cu asta, însă mai întâi i-a împărtăşit lui David câteva versete pentru a-l ajuta să vadă unde se află acum în raport cu Dumnezeu. Să fii un om bun nu este suficient, nici pentru David, nici pentru nimeni altcineva.

„Pentru că toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (Rom. 3:23), a tastat Gloria.

„Începi să realizezi adevărul Cuvântului lui Dumnezeu,” a continuat ea, ‘că plata păcatului este moartea’ (Rom. 6:23). Din cauza asta eşti atât de speriat.”

„Da, bine mulţumesc, mi-e totul clar acum,” i-a răspuns David, cu un sarcasm ce părea că trece prin ecran. „Acum sunt şi mai speriat.”

„Râd la ultimul tău comentariu. Te rog continuă să citeşti,” a tastat Gloria.

„Textul continuă astfel: ‘Dar darul lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Hristos Isus, Domnul nostru.’ Veste cea bună este aceea că Dumnezeu ştie că nu poţi ajunge la El prin propriul tău efort. De aceea El a făcut o cale pentru tine. Atât de mult te iubeşte Dumnezeu David.”

Gloria a început să-i vorbească și despre textul din Ioan 3:16, verset despre care David i-a spus că-i este foarte cunoscut; l-a văzut de multe ori scris pe pancartele pe care pe care oamenii le țineau la partidele de fotbal american. Acum însă acest verset părea atât de personal.

„Pentru că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a a dat pe singurul Său Fiu, că oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică.”

„Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său Isus pe pământ. Isus a trăit o viaţă fără păcat însă a murit de o moarte groaznică. El a luat toate păcatele asupra Lui, toată pedeapsa cuvenită nouă a venit peste El.”

„Şi atunci eu ce trebuie eu să fac?” a întrebat David.

„Crede,” a tastat Gloria. „Nu pot să te învăţ vreo tehnică pentru asta. Trebuie să vină din inima ta.”

Am apelat la Siri

După câteva clipe, David a întrebat-o pe Gloria: „Vrei să ştii cum am găsit website-ul vostru? Am întrebat Siri (un asistent vocal virtual pentru dispozitivele Apple, n. trad.)  „Cum pot să fiu mântuit? Şi m-a direcţionat către pagina voastră.”

El a spus că s-a rugat rugăciunea pe care a găsit-o pe site, şi l-a rugat pe Isus să fie Mântuitorul lui.

Gloria a mulţumit lui Dumnezeu că l-a călăuzit pe David la mântuire. Ea s-a asigurat că David înțelege că mântuirea nu vine din cuvintele spuse în rugăciune, ci din credinţa în Hristos.

„Cuvintele rugăciunii nu sunt magie,” i-a spus Gloria. „Lucrul cu adevărat important este atitudinea din inimă.”

Ea l-a încurajat pe David pentru a face şi următorul pas în noua sa relaţie cu Dumnezeu şi să se înscrie la cursul de ucenicie online.

Atunci când David a început cele două săptămâni de carantină, Dumnezeu i-a dat un dar la care nu s-a gândit – darul timpului. Domnul a folosit din nou o criză pentru a aduce unul din copiii Lui la viaţa veşnică. În vremuri de nesiguranţă, ai încă un motiv să crezi că Cuvântul lui Dumnezeu are întotdeauna dreptate.

„Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

Sursa: billygraham.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.