Unele biserici din Virginia pot să își redeschidă porțile, dar la o capacitate de 50%

Unele biserici din Virginia speră să se redeschidă înperioada următoare, deoarece statul a ridicat, începând de vineri, așa numitele reguli „mai sigur acasă”.

Potrivit Christian Post, biroul guvernatorului Ralph Northam a lansat o declarație în care afirma că bisericilor li se va permite să reia serviciile religioase treptat, începând cu „faza unu” din planul de redeschidere al continentului.

Conform planului, bisericilor și altor lăcașe de cult li se va permite să oficieze servicii cu condiția ca acestea să nu adune la un loc mai mult de 50 la sută din numărul total al locurilor.

Persoanele care vor participa la slujbe vor trebui să mențină o distanță de siguranță față de cel de lângă el, cu excepția membrilor familiei care trăiesc în aceeași casă. Enoriașii vor trebui, de asemenea, să poarte măști de protecție, iar responsabilii bisericilor trebuie să asigure dezinfectarea tuturor suprafețelor înainte și după orice slujbă.

„Dacă vreun lăcaș de cult nu poate respecta cerințele de mai sus, acesta nu va putea desfășura servicii publice”, stă scris în ordinul dat de către autorități.

Conducătorii bisericilor vor putea să decidă dacă vor începe serviciile sau încă vor mai aștepta.

„Ce vom face în fiecare duminică, atunci când vor veni oamenii, vom avea locurile noastre la câțiva metri unul de altul. Ne încurajează să nu oficiem încă niciun program religios, așadar, noi vom continua să transmitem programele în format online”, a spus pastorul Danny Dillon de la Rock Church.

„Ar părea ca un episod din „The Walking Dead”. Oamenii ar vrea să se îmbrățișeze, să își strângă mâna, dar majoritatea se vor simți prost, pentru că nu pot face asta, fie de frica virusului, fie de teamă să nu îl pună pe cel din față lui într-o situație penibilă.” a spus și Berry Absher, pastorul bisericii City on a Hill din Tazewell.

Adunările care nu au scop religios vor fi limitate la doar 10 persoane, iar magazinele mici, neesențiale se pot redeschide la o capacitate de 50%.

SURSA | ChristianHeadlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.