30 de zile 2020 | Ziua #24: Musulmanii nominali

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

Aţi auzit de expresia „creştin nominal”? Aceasta descrie o persoană care acceptă valorile creştine recunoscute şi, din când în când, participă la unele ceremonii sau ritualuri creştine, însă nu consideră creştinismul de o mare importanţă în viaţa ei.

Un „creştin cultural” poate fi ateu, agnostic sau se poate descrie ca fiind „spiritual, dar nu religios”. Adesea astfel de persoane au crescut într-un mediu care a fost tradiţional creştin, cu care ei se identifică, deşi pot respinge anumite idei sau exprimări ale credinţei.

Un înţeles similar are şi termenul „musulman cultural”. Comunitatea musulmană din întreaga lume înregistrează un declin în angajamentul faţă de religie, deoarece oamenii sunt dezamăgiţi de creşterea formelor extremiste ale credinţei, de liderii religioşi corupţi şi de constrângerile religioase impuse. Un musulman cultural se identifică tot ca musulman, însă el va fi religios doar cu numele, sau nu se va considera religios deloc.

Musulmani nominali sunt peste tot, însă proporţia lor este mai ridicată în Europa, Asia Centrală, în anumite regiuni din Orientul Mijlociu şi din Asia de Sud-Est. Cercetări recente întreprinse de Pew Research Centre au descoperit că doar 1% dintre musulmanii din Azerbaidjan şi 5% dintre cei din Albania frecventează moscheea în mod regulat, de exemplu. Ei au descoperit şi că doar 2% dintre musulmanii din Kazahstan şi 14% dintre cei din Bosnia-Herzegovina îşi fac cele cinci rugăciuni zilnice. În S.U.A., unde musulmanii alcătuiesc doar 1% din populaţie, 64% dintre ei spun că religia este foarte importantă pentru ei, procent care este aproximativ egal cu procentul creştinilor dedicați.

Pe măsură ce rolul religiei se schimbă la nivel global, musulmanii, ca și creștinii, sunt confruntaţi cu întrebări despre identitatea lor atât în interiorul, cât şi în exteriorul comunităţilor tradiţionale.

CUM SĂ NE RUGĂM:

Rugaţi-vă pentru musulmanii care tânjesc după o credinţă plină de semnificaţie, ca ei să o găsească. Matei 6:33

Meditaţi în rugăciune la modul în care noi, ca şi credincioşi în Hristos, ar trebui să ne examinăm credinţa pentru a vedea dacă este autentică. 2 Corinteni 13:5 şi Iacov 3:9-12  

Inspirați-vă din Psalmul 111 şi rugați-vă pentru musulmanii nominali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.