Ravi Zacharias a plecat la Domnul

Cunoscutul apologet creştin Ravi Zacharias în vârstă de 74 de ani şi-a terminat alergarea pe acest pământ şi a plecat la Domnul. Ravi era acasă cu familia lui, în oraşul american Atlanta, suferind de o formă rară de cancer la coloană.

Zacharias a anunţat la începutul acestui an că suferă de dureri atroce la coloană şi că urma să treacă printr-o operaţie. O tumoare malignă numită sarcom a fost descoperită la scurt timp după operaţie.

După diagnosticul primit, Ravi a început o bătălie cu teribilă boală, fiind ajutat de o echipă de doctori renumiţi, însă fiica lui a anunţat acum câteva zile că, din nefericire, boala lui Ravi nu mai are tratament.

Ravi, al cărui nume complet a fost Frederick Antony Ravi Kumar Zacharias, s-a născut în Chennai, India în anul 1946. El a devenit creştin la vârsta de 17 ani, în timp ce se recupera la un spital din Delhi după o încercare nereuşită de a-şi lua viaţa.

După acest incident, Zacharias a spus că a început să priceapă care este adevăratul scop al vieţii.

Într-un interviu pentru CBN News el a spus: „Eram pe un pat de spital din Delhi, după ce încercasem să-mi pun capăt zilelor, căutând un sens vieţii, un răspuns la întrebările fundamentale pe care fiecare om şi le pune. Ele se reduc la câteva lucruri esenţiale: origine, scop, moralitate şi destin. De unde venim? Care este scopul vieţii? Cum deosebesc răul de bine? Unde mă duc după ce mor?”

Zacharias a imigrat în Canada în 1966 unde a absolvit Colegiul Biblic din Ontario în 1972. El s-a însurat cu Margie şi noul cuplu s-a mutat în statul american Ilinois, unde Ravi a obţinut o diplomă de Master of Divinity de la Trinity Evangelical Divinity School.

El a înfiinţat o organizaţie de apologetică globală, Ravi Zacharias Internaţional Ministries (RZIM), în 1984, şi a devenit un vorbitor foarte căutat şi apreciat pentru răspunsurile elocvente oferite la marile întrebări ale vieţii.

Ravi a fost un autor prolific, a participal la numeroase dezbateri, şi a fost ataşat de mediul universitar aproape întreaga viaţă.

În 2004, Zacharias a înfiinţat Wellspring International, o organizaţie ce funcţiona în colaborare cu RZIM şi care avea ca misiune oferirea de ajutor pentru cei care suferă de sărăcie, nedreptate sau care se găsesc în situaţii tragice.

În luna noiembrie a anului trecut, Zacharias a renunţat la conducerea RZIM pentru a se dedica altor proiecte. El a încredinţat conducerea internaţională a organizaţiei către fiica sa, Sarah Davis, iar colegul lui de mult timp Mihael Ramsden a devenit preşedinte.

„Ravi a fost persoana care vedea obiecţiile şi întrebările altora nu ca pe ceva ce trebuia respins, ci ca strigătul unei inimi care cerea răspunsuri,” spune Michael Ramsden. „Oamenii nu erau nişte probleme logice care aşteptau rezolvate; erau oameni care aveau nevoie de persoana lui Hristos. Cei care l-au cunoscut şi-l amintesc în primul rând ca fiind o persoană caldă, amabilă cu o generozitate sufletească aparte. Dragostea şi blândeţea pe care el le-a dobândit prin cunoaşterea Domnului Isus Hristos au devenit bunuri de preţ pe care el a dorit să le împartă cu toţi.”

Davis a dezvăluit că în ultimele zile pe care le-a avut, tatăl ei a vorbit despre binecuvântările bogate ale harului pe care Dumnezeu le-a turnat din belşug asupra lui.

„Era Mântuitorul lui, Isus Hristos, despre care tatăl meu voia tot timpul să vorbească,” a spus Sarah Davis. „Chiar şi în ultimele zile, până când rămânea fără energie şi nu mai putea vorbi, el îndrepta fiecare conversaţie spre Isus şi despre lucrurile pe care Domnul le-a făcut în viaţa lui. El n-a încetat niciodată să-şi amintească cum Dumnezeu a luat un adolescent sceptic de 17 ani, doborât de necredinţă şi lipsit de nădejde şi l-a chemat la o viaţă glorioasă plină de speranţă şi credinţă în adevărul Scripturii – un mesaj pe care avea să îl ducă în jurul lumii timp de 48 de ani.”

În urma lui Ravi rămân soţia lui Margie, fiicele Sarah şi Naomi, fiul Nathan şi cinci nepoţi.

Vă îndemnăm să ridicaţi familia lui Ravi Zacharias în rugăciune în această perioadă dificilă.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.