30 de zile 2020 | Ziua #27: Poporul Mbojos (sau Bima) din estul insulei Sumbawa

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

„Săptămâna trecută am botezat-o pe mama mea!” spune Shared, o tânără femeie ce poartă o basma tradiţională sau „jilbab”. În acest sătuc, situat în estul insulei Sumbawa din Indonezia, s-a format o mişcare pentru credinţa în Hristos.

„Dumnezeu lucrează printre noi,” spune Shared. „Nu cu mult timp în urmă, existau doar 200-300 de creştini împrăştiaţi prin satele din împrejurimi. Nu prea aveam contact cu ei. Dar în ultimii cinci ani, Dumnezeu a început să arate tot mai multor oameni că Isus este mai mult decât un profet. Unii creştini ne-au venit în ajutor şi am descoperit povestirile din „Injil” (Evanghelii) despre cine este cu adevărat Isus. Nu a fost nevoie să ne schimbăm cultura sau să părăsim comunitatea. Fiecare dintre noi le spune şi celorlalţi membri ai familiei despre El”, a împărtășit Shared.

Duhul Sfânt lucrează în acest grup etnic cu o populaţie de aproximativ 800.000 de oameni, cunoscuţi ca Mbojo sau Bima. În ciuda persecuţiei de pe această insulă, aproape în întregime musulmană, numărul de credincioşi în Hristos este în creştere. Noul Testament şi filmul „Isus” au fost traduse în limba lor şi există şi programe creștine de radio disponibile pentru ei.

Majoritatea populaţiei Mbojos nu este educată, de frică că educaţia le ameninţă cultura şi religia. Această mentalitate s-a schimbat în ultimii ani, deşi cei mai mulţi sunt în continuare săraci şi îşi câştigă existenţa ca şi fermieri. Ei au aflat însă, că îl pot urma pe Hristos şi îşi pot menţine cultura intactă, pentru că Isus a venit să mântuiască oameni din fiecare naţiune, limbă şi trib.

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Rugaţi-vă ca această mişcare de credinţă pentru Isus Hristos să continue să crească şi să se maturizeze. Efeseni 3:16-19.
  2. Rugaţi-vă ca etnicii Mbojo să căute oportunităţi de educaţie şi de muncă care să le ajute cultura să supravieţuiască în timp.
  3. Rugaţi-vă pentru mai mulţi lucrători în Indonezia care să-l proclame pe Isus într-un mod relevant celor care nu-L cunosc, aşa cum s-a proorocit în Apocalipsa 5:9.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.