30 de zile 2020 | Ziua #28: Musulmanii din Londra

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

După unele estimări, cel puţin 1.5 milioane de musulmani trăiesc în Londra. Asta înseamnă că una din șase persoane care trăiesc în oraş este musulmană. Care sunt însă tendinţele care influenţează această comunitate? Iată câteva:

  • Musulmanii care devin mai religioşi. Acest lucru se întâmplă adesea în rândurile celei de-a doua generaţii de imigranți musulmani, care nu se simt legaţi de ţările de origine a părinţilor lor pentru că le găsesc ca fiind străine şi înapoiate şi nici cu societatea engleză, pe care o găsesc prea permisivă. Prin urmare, ei încearcă să-şi găsească o identitate specifică în islam. Ei devin mai religioşi decât au fost părinţii lor, iar unii dintre ei pot fi vulnerabili la fenomenul de radicalizare.
  • Musulmanii care abandonează islamul. Această tendinţă a fost vizibilă inițial între iranieni şi kurzi, însă acum s-a răspândit la musulmanii din mai multe grupuri etnice, inclusiv la arabi şi somalezi. Catalizatorul acestei influențe este deziluzia legată de grupările politicile şi extremiste care pretind că respectă în mod corespunzător învăţătura islamică, precum şi faptul că nu pot reconcilia anumite învăţături din textele islamice şi relatările despre viaţa profetului lor. Mulţi dintre ei se identifică acum ca fiind „atei”. Unii încă mai cred în Dumnezeu, dar nu mai au nicio religie. Foarte puţini din ei au auzit Evanghelia.
  • Musulmanii care accentuează „umanitatea” în detrimentul religiei. Mulţi musulmani obişnuiţi, care se identifică în continuare ca musulmani, spun că nu are importanţă din ce religie faci parte atâta vreme cât îi tratezi pe alţii cu bunătate. Este dificil de determinat cum s-a format această opinie sau cât este ea de sinceră.

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Rugaţi-vă ca musulmanii care se simt dezrădăcinaţi şi îşi caută o identitate să își găsească identitatea în Hristos. 1 Ioan 3:1-3.
  2. Rugaţi-vă pentru creştinii din Londra, ca ei să fie eficienţi în mărturia lor şi pentru oportunităţi, ca ei să îşi poată împărtăşi credinţa cu musulmanii sau foştii musulmani.
  3. Londra este un oraş cu o mare influenţă, unde există multe oportunităţi. Rugaţi-vă ca Duhul lui Dumnezeu să lucreze cu putere printre musulmanii care trăiesc acolo, pentru că ei au legături în toată lumea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.