30 de zile 2020 | Ziua #29: Somalia

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

„Iska warran?” este o salutare obişnuită între prieteni şi cunoştinţe în Somalia şi înseamnă, „Spune-mi ce e nou cu tine?”

Somalezii nu se consideră străini unii cu alţii, chiar dacă nu s-au mai întâlnit niciodată. Este un lucru obişnuit pentru doi somalezi, care nu se cunosc, să meargă cu autobuzul şi să poarte o conversaţie. Înainte de terminarea călătoriei, cine îi vede pe cei doi ar putea crede că sunt vechi prieteni. În ciuda zecilor de ani de război civil, un somalez va avea de obicei mai multă încredere într-un alt somalez pe care abia l-a cunoscut, decât într-un străin pe care îl ştie de mult timp.

Violențele comise în numele islamului au creat două tendinţe vizibile în Somalia. Prima este aceea că un număr în creştere de musulmani abandonează islamul. Deşi unii din cei care îşi exprimă dezamăgirea faţă de islam abandonează religia cu totul, o parte dintre ei formează cea de-a doua tendinţă şi anume, ei devin ucenicii lui Hristos.

Biserica din Somalia a crescut semnificativ începând cu 1991, atunci când în ţară s-a instalat haosul. Uciderea brutală a unui evanghelist local în 2008 în sudul Somaliei a fost declanşatorul unei creşteri semnificative a bisericii.

Fatima, o femeie în vârstă de 29 de ani, care păstorește o biserică din zonă, a descris mișcarea musulmanilor care devin ucenici ai lui Hristos ca fiind o reeditare a cărţii „Faptele Apostolilor” în varianta somaleză.  Ea a spus că numai în primele șase luni ale anului 2019 s-au înființat 21 de biserici de casă în zona ei de slujire din sudul Somaliei! Fie ca răspunsul fiecărui somalez care este întrebat, „Spune-mi ce e nou cu tine,” să fie „Am devenit un ucenic al lui Hristos.”

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Rugaţi-vă pentru musulmanii care au îndoieli în privinţa islamului, ca ei să devină ucenici ai lui Hristos.
  2. Rugaţi-vă ca somalezii să cunoască pacea lui Hristos, despre care Domnul ne-a vorbit în Ioan 16:33 şi să răspândească această pace în ţara lor.
  3. Rugaţi-vă ca noua biserică în creştere din Somalia să fie bine îndrumată, iar credinţa lor să crească. Evrei 12:1-3.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.