SRI LANKA Premierul identifică convertirea „familiilor budiste tradiționale la alte religii” drept o „amenințare” majoră

Prim-ministrul statului Sri Lanka, Mahinda Rajapaksa, a sugerat că este pregătit să introducă un proiect de lege anti-convertire pentru a „salva țara” de la cădere în probleme grave.

La 2 martie, Rajapaksa, membru de seamă al comunității budiste majoritare Sinhala, a vorbit cu puțin timp înainte de anunțarea alegerilor generale care urmau să aibă loc pe 25 aprilie, dar care au fost amânate din cauza coronavirusului.

Adresându-se Congresului Budist All Ceylon, o rețea de 324 de consilii responsabile de conducerea școlilor budiste dhamma, Rajapaksa a prezentat „amenințările cu care se confruntă națiunea budistă Sinhala”. El a identificat convertirea „familiilor budiste tradiționale la alte religii” drept o „amenințare” majoră.

Rajapaksa a sugerat că un proiect de lege anti-convertire  ar putea fi introdus după alegeri, dacă Sanga Sabawa (Consiliul Călugilor) va fi de acord în unanimitate. „Există mulți care se opun acestui proiect. De aceea, a spus Rajapaksa, trebuie să avem unanimitate.”

Un proiect de lege introdus în 2009 prevedea ca tentativa de a converti o persoană de la o religie la alta să fie pedepsită cu închisoare de până la șapte ani și o amendă maximă de 500.000 LKR (2.220 lire sterline; 2.700 USD; 2.400 €). Liderii creștini din Sri Lanka spun că ultima propunere a făcut parte din campania preelectorală a guvernului. „Ei folosesc extremismul pentru a fi votați”, a spus un pastor. „Au început deja să strângă informații despre biserici prin intermediul administrației locale. Cred că lucrează strategic împotriva mișcării bisericilor de casă.”

Un alt pastor a adăugat: „Guvernul… este înspăimântat să vadă creșterea bisericilor din zonele rurale.” Legislația anti-convertire ar incrimina convertirile „prin forță, fraudă și înșelăciune”. Acest lucru ar fi similar cu legile anti-convertire în vigoare în mai multe state din India vecină. Termenii vagi folosiți îi fac pe creștinii care își împărtășesc în mod activ credința cu alții să fie vulnerabili la acuzații false.

Rugați-vă pentru frații și surorile din Sri Lanka și cereți ca Domnul să îi întărească prin Duhul Său și să le umple inima cu credință (Efeseni 3:16-17). Rugați-vă ca El să le dea înțelepciune și curaj, în timp ce ei continuă să-și împărtășească credința cu alții și cereți ca această legislație anti-convertire să nu intre în vigoare.

Sursa: Fondul Barnabas

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.