30 de zile 2020 | Ziua #30: Credincioşii cu trecut musulman

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

S-a întâmplat de Ramadan. Fatima a avut o viziune neaşteptată cu Isus. Ea nu a uitat de atunci cu câtă dragoste a privit-o El şi i-a spus: „Vino şi urmează-mă!” Ea nu mai avusese niciodată o astfel de experienţă care să o umple cu atâta pace. A început să facă nişte cercetări în secret şi astfel, această tânără femeie dintr-o familie musulmană strictă din Arabia Saudită, a descoperit că nu este singura care a trecut printr-o astfel de experienţă. De fapt, ea avea să descopere că există saudiţi, care apar la televiziunea saudită şi declară fără rușine că sunt creștini.

O schimbare are loc în ţările din Orientul Mijlociu. Tot mai mulţi oameni sunt dezamăgiţi de extremism şi nu mai vor să aibă nimic de-a face cu formele represive ale religiei. Ei tânjesc să Îl cunoască pe Dumnezeu. Acest lucru se întâmplă prin intermediul mass-mediei creştine, prin vise şi viziuni prin care ei Îl descoperă pe Isus. Cu toate că sunt confruntaţi cu intimidări sau ameninţări cu moartea, ei decid să-L urmeze cu curaj.

Însă decizia de a-L urma pe Hristos nu este primită întotdeauna cu entuziasm în cercurile creştine deja existente la fel cum s-a întâmplat cu apostolul Pavel care, „când a ajuns la Ierusalim, a căutat să se lipească de ucenici; dar toţi se temeau de el, căci nu puteau să creadă că este ucenic.” Îngrijorări privind siguranţa într-o țară în care nu există libertate de religie, frica şi lipsa de încredere reciprocă ridică întrebări despre cum trebuie să procedeze credincioșii. Să îi integreze pe cei cu trecut musulman în bisericile existente sau să îi încurajeze să-şi planteze şi să dezvolte propriile biserici?

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Rugați-vă pentru ca bisericile existente să aprecieze, să primească şi să integreze credincioşii cu trecut musulman în adunările lor.
  2. Rugați-vă pentru credincioşii cu trecut musulman, ca ei să stabilească relaţii cu creştini maturi şi să crească în credinţa în Hristos.
  3. Rugați-vă pentru apariţia de noi biserici şi iniţiative de a integra şi echipa creştinii din medii diferite, care să le ofere un sentiment intim de familie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.