Mai multe personalități au fost prezente la ceremonia de comemorare a apologetului Ravi Zacharias

Vineri, vicepreședintele Mike Pence, Tim Tebow, Louie Giglio, Matt Redman, Lecrae și alții au participat la serviciul de comemorare a cunoscutului apologet creștin Ravi Zacharias, care a murit pe 19 mai și înmormântat în Georgia, pe 21 mai.  Slujba de comemorare din 29 mai a fost destinată să fie o sărbătoare a vieții, a slujirii și a moștenirii spirituale a lui Ravi.

Vicepreședintele MIKE Pence a amintit că plecarea lui Zacharias a venit „într-un moment în care atât de multe familii din întreaga lume plâng pierderea celor dragi din cauza Coronavirusului”.

Pence a vorbit apoi despre cât de importantă a fost slujirea lui Zacharias, atât pentru el personal cât și pentru biserica creștină în ansamblu, relatează Fox News. Vorbind personal despre Zacharias, vicepreședintele a spus: „Dumnezeu l-a adus în calea mea exact la momentul potrivit, cu un cuvânt de înțelepciune, bunătate și încurajare pe care nu o voi uită niciodată.”

De asemenea, Mike Pence l-a pus alături de unii dintre cei mai cunoscuți creștini ai secolului XX și începutul secolului XXI. El a spus că „În Billy Graham, Dumnezeu ne-a dat cel mai mare evanghelist al acestui secol. În Ravi Zacharias, Dumnezeu ne-a oferit cel mai mare apologet creștin al acestui secol. El a fost C.S. Lewis al timpurilor noastre.”

Unele dintre cele mai emoționante tribute ale serviciului religios, care s-au întins pe aproape trei ore, au provenit din partea membrilor familiei lui Zacharias. Fratele său Ramesh a spus mulțimii că „voi l-ați cunoscut ca apologet, eu l-am cunoscut ca frate. El a spus că viața lui Ravi a arătat ce poate face Dumnezeu printr-o persoană care s-a angajat total să-L slujească.

Ramesh a vorbit și despre convertirea lui Ravi. El a spus că Ravi a supraviețuit unei tentative de sinucidere când era adolescent. Mama lor s-a așezat lângă noptieră lui și i-a citit din Biblie. Aceasta l-a determinat să-și dedice viața lui Isus.

Fiica lui Zacharias, Naomi, a spus printre lacrimi că nu există nicio modalitate în care serviciul să poată exprima în mod adecvat ceea ce a însemnat tatăl ei pentru toată lumea, „nu din cauza limitelor timpului, ci din cauza puținelor cuvinte existente”. Ea a spus că își va aminti de tatăl ei ca „bărbatul care m-a iubit dintotdeauna”.

Jude McNeil, nepotul lui Zacharias a spus și el cateva cuvinte. El a spus că el și versorii săi „au pierdut cel mai bun bunic din lume”.

Tim Tebow a vorbit despre influența pe care Ravi Zacharias a avut-o în viața sa. Fostul câștigător al Trofeului Heisman și actual jucător de baseball de la New York Mets l-a descris pe Zacharias nu doar ca pe un frate în Hristos, ci și ca pe „un prieten, un profesor și un erou”. El le-a spus telespectatorilor că a fost lângă patul lui Zacharias în zilele de dinaintea morții acestuia, vorbind și despre speranța lui în Hristos.

Louie Giglio, pastorul Bisericii „Passion City” și fondatorul „Passion Movement”, a deschis și a încheiat serviciul. El a spus că obiectivul lui Ravi în slujire era să-l onoreze pe Isus și să-l onoreze printr-o „viață trăită bine”.

El a vorbit pe larg despre nădejdea lui Zaharia în Isus Hristos. El a spus: „Ravi este ‚foarte’ viu astăzi. Ravi este acasă. Ravi este vindecat. Ravi și-a încheiat alergarea.”

Programul de comemorare poate fi vizionat și mai jos.

SURSA | ChristianHeadlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.