„ÎNCETAȚI” – mesajul disperat publicat de soția unui polițist după haosul instaurat în SUA după moartea lui George Floyd

Incidentul în care un polițist a provocat moartea unei persoane de culoare, a declanșat un adevărat război în SUA soldat cu multe daune spațiilor publice și proprietăților private. Un prejudiciu emoțional, psihic și uman este îndreptat spre familiile polițiștilor, care au ajuns ținta urii și a atacurilor în mesajul media, dar și în ochii prietenilor și vecinilor.

Un mesaj sfâșietor a fost făcut public de soția unui polițist din SUA prin care imploră mass-media și populația să nu uite că nu toți polițiștii sunt la fel. „ÎNCETAȚI! Nu mai demoniazați poliția care ne apără comunitățile” este strigătul dureros publicat de Ashley Andersen, soție de polițist și mamă a patru copii. Vedeți mesajul ei în rândurile ce urmează.

„M-am rugat pentru asta zilele trecute și am decis că este timpul…

Nu mai pot. Gata. În ultima săptămână familia noastră a trecut printr-un iad – alte familii de polițiști știu exact despre ce vorbesc. Nu am fost niciodată genul care să stârnească ceva pe rețelele de socializare. Mai degrabă aș vorbi față în față cu cineva, dar acum situația este absolut nebună!

Nu postez pentru a mă certa sau pentru a schimba opinia cuiva (știu că nu poți face asta pe Facebook). Rup tăcerea pentru a spune că felul în care este prezentată poliția la televizor nu este adevărat!

Nu este ceea ce se întâmplă de fapt pe străzi! Și lipsa de respect general și toată ura îndreptată împotriva lor este de necrezut! ÎNCETAȚI! Poliția este la fel de întristată de moartea lui George Floyd ca toți ceilalți.

Soțul meu va lucra pentru a 12-a zi. 12 zile consecutive… iar în ultima săptămână aproape toate zilele a mers la lucru de dinainte ca fiicele mele să se trezească până după ce ele se culcau.

De ce face asta? Pentru că a depus un jurământ să te apere (comunitatea)!

Ne este dor de el mai mult decât aș putea să spun… în zilele de naștere ale copiilor noștri, sărbători, aniversări, concursuri de înot, spectacole de dans, tabere, întâlniri, viața în general – pentru că servește și protejează comunitatea!

Soțul meu este polițist de 13 ani și de-a lungul timpului a primit o mare măsură de ură, dar săptămâna trecută… Nici măcar nu pot exprima neîncrederea pe care o văd în ochii lui, felul în care a fost doborât într-o singură săptămână de o ură constantă.

Într-o conversație cu el, soțul meu descrie situația astfel:

„M-am obișnuit să fiu înjurat și judecat, dar niciodată pentru 12 ore consecutiv – zi după zi”.

ÎNCETAȚI!

Timp de 13 ani a sacrificat atât de mult pentru această comunitate! Și reamintesc tuturor că soțul meu este unul dintre cei mai buni ofițeri de poliție!

Au fost situații în care infractorii i-au mulțumit că i-a tratat omenește! Ceea ce a făcut el în 13 ani este ceva incredibil, și totuși spre el se aruncă cu pietre și sticle, în timp ce la adresa lui se proferează tot felul de vorbe care sunt inadecvate pentru a fi expuse aici, pe Facebook.

I se spune că i se dorește să meargă acasă la o soție moartă. Da. Dar asta nu se spune la TV! Dacă nu purtați o insignă în această perioadă nu aveți idee cum este, pentru că nimeni nu vorbește despre asta.

Fetele noastre au plâns atât de mult și și-au văzut prietenii spunând/postând lucruri groaznice. Fiul nostru nu a fost niciodată mai supărat și nevoit să-și apere tatăl în fața oamenilor care spun „salvează o viață, ucide un polițist” și „dacă în prezent ești polițist, meriți să mori”.

Aceste lucruri se întâmplă cu adevărat. Toate aceste lucruri se spun peste tot. Imaginați-vă ce trece prin mintea copiilor noștri. Sunt mândri de tatăl lor și au văzut ce a avut de sacrificat pentru TINE (comunitatea), dar văd și cum poliția este acum urâtă, cu adevărat urâtă.

Știu că spre tatăl lor se aruncă cu pietre, sticle, chiar cu explozibili și sunt speriați. Sunt speriată. Suntem speriați pentru că el se va trezi în fiecare dimineață și se va întoarce la datorie, unde îl așteaptă aceeași ură. Tatăl lor, soțul meu (și mulți polițiști) au păstrat comunitatea în siguranță atât de mult timp. Vă puteți imagina o comunitate fără ei?

Soțul meu a scos de pe străzi sute de șoferi băuți, a confiscat cantități ireale de arme și droguri de pe străzi și din comunitate, s-a luptat cu infractori de atât de multe ori încât este înfricoșător, a ajutat victimele accidentelor rutiere în timp ce așteptau ambulanța, a dus mâncare la oamenii străzii, a dus haine, jucării (de la copiii noștri) pentru victimele incendiilor, a salvat vieți, inclusiv viața unui tânăr împușcat în gât într-un bar, în Ajunul Crăciunului, aplicându-i un tifon în gaura făcută de glonț, a avut sute de conversații de-a lungul timpului cu infractorii să-și schimbe viața, le-a vorbit despre Isus, a derulat interogatorii după interogatorii, a oprit jafuri în afara serviciului, cineva a scos o armă brusc la el din mașină, a tras, dar soțul meu a reușit să se ferească, a lucrat în căldură dogoritoare și în viscol, a lucrat ture duble, triple, cvadruple pentru a prinde infractori, a fost speriat și epuizat, dar niciodată ca acum.

ÎNCETAȚI!

Plâng și tremur, la fel ca în fiecare zi din ultima săptămână. Mă rog pentru toți polițiștii și familiile lor, trăim un moment foarte trist și înfricoșător. În casa noastră s-a învățat întotdeauna să iubim și să fim amabili cu toată lumea (indiferent de gen, culoare sau cultură). Copiii mei sunt politicoși și le-am spus întotdeauna: fiți buni, faceți ziua cuiva bună.

Ceea ce se întâmplă zilele astea este tulburător și înfricoșător. Trebuie să înceteze! Iubiți-l pe Dumnezeu, iubiți-i pe oameni și susțineți poliția în rugăciune!

Nu sunt dispusă să mă cert cu nimeni. Doar am simțit nevoia să vă spun care este experiența unei familii de polițist.”

Sursa: Tribuna Românească

2 Comentarii

  1. Rodica Sch. 12 iunie 2020
  2. Lucian 17 iunie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.