Lider saudit se angajează să lupte contra anti-semitismului alături de evrei şi creştini

Un ONG cu sediul în Mecca, finanţat de către guvernul Arabiei Saudite, a declarat că este pregătit să stea „umăr la umăr” cu evreii şi creştinii în lupta pentru combatarea anti-semitismului în toată lumea.

Şeicul Mohammed al -Issa, secretar general al Ligii Mondiale Musulmane, a spus marţi că organizaţia pe care o patronează caută în mod activ realizarea unei unităţi între musulmani, evrei şi creştini pentru realizarea acestui scop.

„Vom lupta împotriva islamofobiei şi a anti-semitismului şi oricari forme de ură cu armele adevărului. Liga Mondială Musulmană este pregătită pentru această luptă,” a spus al-Issa la o conferinţă ce a avut loc online, conferinţă ce a fost organizată de Mişcarea de Combatere a Anti-Semitismului şi Federaţia Sefardică Americană.

„Noi cei din Liga Mondială Musulmană suntem mândri să putem sta umăr la umăr cu fraţii noştri evrei şi creştini pentru a construi înţelegere, respect, dragoste şi armonie între religii,” a spus şeicul.

În timpul ceremoniei ce a avut loc în timpul conferinţei, lui al-Issa i-a fost oferit primul premiul oferit vreodată pentru lupta pentru combatarea anti-semisitmului.

În luna ianuarie, al-Issa a condus o delegaţie formată din lideri ai mai multor religii care au vizitat memorialul de la Auschwitz-Birkenau pentru a comemora 75 de ani de la eliberarea lagărului.

„Există din cei care vor să falsifice istoria, care pretind că Holocaustul, cea mai oribilă crimă din istoria omenească, ar fi o ficţiune. Ne ridicăm împotriva acestor mincinoşi, indiferent de cine sunt ei sau de unde vin. Adevăratul islam susţine că orice încercare de a nega sau de a diminua din ororile brutale că au avut loc în timpul Holocaustului sunt în cele din urmă o insultă la adresa celor care au pierit,” a spus al-Issa.

Directorul Mişcării pentru Combaterea Anti-Semitismului, Roytman Dratwa, l-a lăudat pe al-Issa pentru eforturile lui.

„Într-o vreme când liderii spirituali ai Iranului fac apeluri la distrugerea statului evreu, declaraţiile şeicului care condamnă ura împotriva evreilor sunt de o importanţă deosebită, având în vedere şi criticile pe care trebuie să le înfrunte tot timpul.”

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.