Administraţia Trump abrogă o lege de pe vremea lui Obama care îi obliga pe doctori să facă operaţii de schimbare de sex

Departamentul de Sănătate din Statele Unite a finalizat vineri elaborarea unei proiect de lege care va anula o regulă stabilită în timpul preşedintelui Obama care încerca să normalizeze ideologia transgender.

Această nouă regulă va stabili faptul că protecţia împotriva „discriminării sexuale” se va aplica doar pe baza genului biologic al oamenilor, respectiv femeie sau bărbat. Sub regula impusă de preşedintele precedent, oamenii beneficiau de protecţie pe baza modului în care fiecare individ îşi definea sexualitatea – fără ca genul lor să fie legat de cel bilogic – putând fi bărbat, femei sau o combinaţie.

Această nouă regulă protejează de asemenea instituţiile medicale care primesc fonduri federale din a fi obligate să realizeze operaţii pentru „tranziţie de gen”, precum şi avorturi.

Grupările LGBTQ au declarat explicit că persoanele care doresc o operaţie pentru reatribuirea unui nou sex trebuie protejate şi ele, şi de asemenea persoanele transgender care au nevoie de tratatment pentru diverse boli obişnuite, cum sunt diabetul sau bolile cardiovasculare.

„Sub vechea reglementare impusă de preşedintele Obama, medicii puteau fi forţaţi să realizeze operaţii de reatribuirea sexului precum şi avorturi – chiar dacă ei credeau că prin acestea îşi încalcă conştiinţa sau că aceste operaţii ar avea un efect negativ asupra pacienţilor,” a declarat Beth Waddell din partea grupului conservator creştin Family Research Council.

Roger Severino, şeful pentru Drepturilor Civile din cadrul Departamentului de Sănătate, a declarat că persoanele transgender vor beneficia în continuare de protecția general valabilă pentru toate persoanele respectiv pe criterii de rasă, culoare, origine, vârstă, grad de disabilitate şi alţi factori.

„Departamentul de Sănătate respecta demnitatea fiecărei fiinţe umane,” a spus Severino. „Suntem neabătuţi în angajamentul nostru de a impune drepturile civile în domeniul îngrijirii medicale.”

„Sănătatea înseamnă salvarea vieţii, iar personalul medical nu ar trebui niciodată forţat să participe la un avort,” a spus și Chris Smith, membru al Camerei Reprezentanţilor. „Un judecător federal a admis deja că vechea regulă impusă sub Obama reprezenta o încălcare gravă a drepturilor de conştiinţă pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii. Sunt recunoscător pentru faptul că această nouă reglementare îndreaptă răul făcut şi reafirmă protecţia pentru dreptul de conştiinţă.”

Sursa: CBN News

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.