UZBEKISTAN | O nouă lege privind libertatea religioasă este în dezbatere


Uzbekistanul a fost cândva cea mai intolerantă țară din Asia Centrală față de creștini. Președintele Mirziyoyev, ales în decembrie 2016, a arătat o atitudine mai tolerantă. La alegeri, el a promis că va relaxa legile privitoare la religie și au fost introduse multe schimbări pozitive, de exemplu oamenii nu mai sunt amendați pentru adunarea în biserici neînregistrate și deținerea de literatură religioasă. Parlamentul uzbec a propus un nou proiect de lege privind libertatea de religie la sfârșitul lunii mai, după pauza parlamentară din timpul epidemiei de coronavirus.

Creștinii au solicitat sprijin în rugăciune pentru ca noua lege să elimine restricțiile actuale privind înregistrarea bisericilor și aprobarea activităților religioase și să desființeze oficial amenzile pentru deținerea de literatură religioasă. Rugați-vă ca legea să fie scrisă în conformitate cu dreptul internațional.

„Totul este cu putință la Dumnezeu!” a scris un pastor uzbec către Fondul Barnabas, în timp ce cerea rugăciune urgentă în acest sens.

Rugați-vă pentru parlamentarii din Uzbekistan și cereți călăuzirea Domnului peste fiecărui aspect al muncii lor, în timp ce finalizează noua lege (Isaia 30:21). Îi mulțumim Domnului pentru toleranța mai mare a președintelui față de biserică și rugați-vă să se facă progrese în garantarea libertății de închinare fără teama de persecuție.

Sursa: Fondul Barnabas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.