7 Misionari ai zilelor noastre care au schimbat lumea

Aceşti oameni au schimbat istoria cu un simplu „da” pe care l-au spus la chemarea lui Dumnezeu asupra vieţii lor. Citeşte în continuare câte o scurtă istorie despre fiecare dintre ei şi fii încurajat şi inspirat de exemplul lor.

WILLIAM CAREY

Britanicul William Carey este adesea numit „tatăl misiunilor moderne”. Născut în 1761 din slujitori baptişti a fost misionar, traducător, reformator şi antropolog social. Lucrarea sa s-a desfăşurat în India unde a înfiinţat mai multe şcoli pentru copiii săraci. Eforturile şi scrierile sale s-au soldat cu întemeierea Societăţii Misionare Baptiste, a cărei acoperire se întinde în peste 40 de ţări.

De-a lungul anilor în câmpul Evangheliei, Carey a tradus Biblia în mai multe dialecte indiene şi a fondat un colegiu care să instruiască lucrători locali. A fost omul care a trăit să vadă împlinindu-se propriul său citat: „Aşteaptă lucruri mari de la Dumnezeu. Îndrăznește lucruri mari pentru Dumnezeu.”

MARY SLESSOR

Mary Slessor a trăit o viaţă de slujire radicală ca misionara în Nigeria. Cunoscută pentru personalitatea ei şi simţul umorului, Slessor a lucrat cu curaj în regiuni unde mulţi misionari înaintea ei au fost ucişi. Cu toate acestea ea a rămas neabătută în faţa pericolului iminent spunând „De ce mi-ar fi frică? Sunt într-o misiune regală. Sunt în slujba Regelui Regilor.”

În regiunile în care e a lucrat, copiii gemeni erau consideraţi un blestem şi erau abandonaţi de părinţi ca să moară în junglă. Slessor nu a putut accepta această practică. Ea a început să adune copiii gemeni pe care i-a găsit sau despre care a auzit şi să îi ia în grijă. De-a lungul anilor ea a reuşit să salveze sute de copii în acest fel.

JOHN ŞI BETTY STAM

John şi Betty Stam au avut o inimă în clocot pentru Evanghelie. Şi în cele din urmă au plătit cu viaţa. După ce s-au căsătorit ei s-au mutat într-un sat din China ca să lucreze ca misionari în perioada Războiului Civil Chinez. La scurt timp după ce şi-au început lucrarea pe câmpul de misiune, cei doi şi fiica lor nou-născută, Helen, în vârstă de 3 luni au fost capturaţi de soldaţii comunişti. După arestare comuniștii au făcut paradă cu ei pe străzi,  în aşteptarea unei execuţii publice. În timp ce mergeau spre moarte, proprietarul unui magazin s-a rugat de soldaţi să-i elibereze pe misionari. Ca urmare a insistențelor lui, soldaţii au venit şi i-au perchiziţionat casa unde au găsit o Biblie ca dovadă că şi el este creştin. În aceeaşi zi şi el şi cei doi misionari au sfârșit cu capul tăiat.

După moartea lor, o scrisoare scrisă de John a fost găsită împăturită în jainele copilaşului lor, Helen. John a scris despre dorinţa lui de a-şi sacrifica viaţa pentru credinţă.

„Soţia mea, copilaşul nostru şi cu mine suntem astăzi în mâinile acestor bandiţi comunişti. Dacă vom fi sau nu eliberaţi nimeni nu ştie. Fie ca Dumnezeu să fie glorificat în trupurile noastre, fie în viaţă fie în moarte. Filipeni 1:20”

GEORGE MULLER

George Muller a ajuns foarte cunoscut datorită faptului că s-a îngrijit de mii de copii orfani de-a lungul întregii sale vieţi. La începutul a ceea ce avea să devină misiunea vieţii sale, el şi soţia lui şi-au deschis casa pentru un număr de 30 de orfani. De acolo impactul lui Muller a crescut şi a început să deschidă un orfelinat după altul în Anglia sa natală. Renumit pentru faptul că niciodată nu cerea donaţii, Muller avea credinţă că Dumnezeu îi va purta de grijă pentru toate nevoile sale. Şi Domnul i-a purtat. Este cunoscut un citat cunoscut a lui Muller: „Domnul nu dă doar atât cât să fie absolut necesar pentru lucrarea Sa, El dă din abundenţă.”

Un exemplu al acestei purtări de grijă miraculoase s-a întâmplat în ziua când unul din orfelinatele sale a rămas fără mâncare. Dimineaţa copiii au venit şi s-au aşezat la masă şi imediat ce au terminat de spus rugăciunea , s-a auzit o bătaie în uşa cu cineva care a adus mâncare chiar pentru micul lor dejun.

La vârsta de 70 de ani Muller a început să călătorească ca şi misionar, lucrare în care a continuat pentru încă 17 ani. Viaţa lui George Muller este o dovadă vie despre providenţa lui Dumnezeu şi miracolele care au loc atunci când viaţa de credinţă este susţinută de rugăciune continuă.

JIM ȘI ELISABETH ELLIOT

Povestea puternică a soţilor Ellior începe cu călătoria lui Jim pentru a ajunge la tribul Waodani din Ecuador. După ce a ajuns în zona lor, Jim şi alte patru persoane care îl însoţeau au fost atacaţi şi uciși. Soţia lui Jim, Elisabeth a rămas văduvă la 29 de ani cu fetiţa lor nou-născută. Într-o manfiestare deosebită a puterii iertării, Elisabeth s-a întors să predice Evanghelie către Waodani şi a trăit printre ei mai mulţi ani după moartea lui Jim.

Deşi Jim Elliot a muri tânăr, înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, conştiinţa şi cuvintele sale au fost menţinute vii de Elisabeth, care a devenit o autoare şi o oratoare renumită. Cartea ei, „Prin Porțile Splendorii”, spune povestea urmării de către Jim a chemării lui Hristos. Citită de mii de oameni, cartea a făcut celebru un citat atribuit lui Jim: „Nu ai cum să fii nebun dacă renunţi la ceea ce nu poți păstra ca să câştigi ceea ce nu poți pierde.”

Sursa: Christian Headlines

Un comentariu
  1. Rodica Sch. 22 iunie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.