Ce ai putea face când soția ta afectată de durere vorbește ca o femeie nebună?

Când afectată de durere soția ta vorbește ca o femeie nebună, ce ai putea face? Cum să-i răspunzi? Când cuvintele soției tale îți aduc mai multă durere și îți provoacă mai mult necaz decât toate celelalte necazuri, ce să-i spui?

Privește la Iov! El nu a răbdat doar chinurile cauzate de suferința sa, ci a răbdat și cuvintele soției sale triste și îndurerate. Răspunsul lui Iov este extraordinar: „Vorbești ca o femeie nebună!” El nu o numește răutăcioasă, ci nesăbuită și fără discernământ.

Deși Iov era în beznă totală, credința lui puternică în suveranitatea lui Dumnezeu strălucește parcă mai tare. „Binele să îl primim de la Dumnezeu, dar răul să nu-l primim?” Oare nu este El Olarul, iar noi lutul? Oare nu este El Stăpânul, iar noi slujitorii Lui?

Sunt câteva adevăruri practice pe care soții creștini le-ar putea învăța de la Iov:

1. Întotdeauna, indiferent de situație, ascultați cu atenție și spuneți soției adevărul. Deși i-a văzut amărăciunea și decepția Iov i-a explicat foarte clar că nu este înțelept să primească sfatul ei greșit.
2. Întotdeauna, indiferent de situație, spuneți soției ce ați învățat de la Dumnezeu. Dar cu blândețe și cu înțelepciune. Cuvintele pline de blândețe și binevoitoare fac minuni.
3. Întotdeauna, indiferent de situație, dați dovadă de puritate verbală. Dacă trebuie să o contraziceți, faceți-o cu blândețe. Arătați-i că o iubiți, nu o certați.
4. Întotdeauna, indiferent de situație, iubiți-o necondiționat și acceptați-o în întregime. Dumnezeu le-a făcut pe soții să înflorească într-un mediu caracterizat de dragoste și de acceptare.

„Asta-i prea de tot”, vor spune unii. Dar soția lui Iov, cea blamată de mulți predicatori, a rămas cu el până la capăt. Nu cred că i-a fost ușor să vadă cum din soțul ei a rămas doar o carapace măcinată de confuzie. Dar ea a rezistat și i-a rămas alături.

Poate și-a adus aminte ceea ce mulți creștini uită astăzi: „la bine și la rău, în bogăție și în sărăcie, în boală și în sănătate, până ce moartea ne va despărți. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Samy Tuțac
Pastorul Bisericii „Providența” Timișoara

Un comentariu
  1. Iordan 31 iulie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.