Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Pastorul unei mari Biserici din Dallas renunță la slujire din cauza păcatului mândriei

Todd Wagner, pastor și cofondator al Comunității Watermark din Dallas, Texas, a anunțat în această duminică, 6 septembrie, că a renunțat la funcția pe care o are în Biserica, pentru o vreme, din cauza păcatului de mândrie.

Comunitatea bisericii Watermark din Dallas, a fost înființată în 1999 de pastorul Todd Wagner și un grup de prieteni. Duminică, 6 septembrie, pastorul și cofondatorul acestei biserici, Todd Wagner, și-a mărturisit public păcatul de care este legat, respectiv mândria, în timpul slujbei.

Wagner a explicat faptul că el și cei mai în vârstă au purtat discuții despre păcatul său încă din iunie, iar după ce și-a evaluat viața și s-a pocăit, el a cerut iertare membrilor bisericii.

„Vă voi reține doar puțin din timpul dvs să vă cer iertare pentru mai multe lucruri. În primul rând, pentru că nu am fost mai atent cu eu-l meu, mai ales în această perioadă. Pentru o vreme, poate ani, am știut că trebuie să „o las mai moale”, chiar mi s-a cerut să o fac, am avut ocazia să fac asta și totuși, în ultimele luni, nu am făcut decât să accelerez lucrurile. Pentru prima dată în 20 de ani, voi face un pas înapoi, ceea ce îmi era greu să fac de obicei. Să nu credeți că este un lucru „revoltător”. Singurul lucru  scandalos si revoltător este atunci când un creștin se joacă, neglijează sau acceptă păcatul, indiferent dacă este un om respectabil sau nu. Nu este un concediu plătit, așa că pot să citesc, să scriu și să mă meditez. Ceea ce eu o consider „odihnă temporară” este pentru a lăsa loc Domnului să mă întărească, să mă repună pe picioare și să mă conducă la o pocăință reală în fiecare zi”.

Wagner a explicat că a ajuns la un punct în care pur și simplu nu ascultă suficient echipa de conducere.

„Am fost slab și iritabil, enervant uneori, fără răbdare, suficient încât oamenii să observe că nu e ceva în regulă, și, mai rău, nu i-am ascultat când m-au întrebat și mi-au spus lucruri de genul „… ești bine?’” A explicat el, spunând că uneori a fost respingător.

În ziua anunțului sau, pastorul a postat pe pagina sa de Twitter versetul 30 al capitolului 3 din Evanghelia după Ioan: „Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez.”

SURSA | InfoChrétienne

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

3 Comentarii
  1. Ema Sab 13 septembrie 2020 Reply
    • Ema Sab 13 septembrie 2020 Reply
      • Cosmin 13 septembrie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.