Malnutriția acută din rândul copiilor sub 5 ani atinge „un nivel fără precedent” în Burkina Faso

„Pandemia de coronavirus a avut un impact brutal asupra gospodăriilor și capacității acestora de a satisface nevoile de bază ale copiilor din Burkina-Faso. Copiii sunt cei care plătesc cel mai mare preț într-o criză „fără precedent” din cauza a trei lucruri esențiale: securitate, sănătate și hrană.”

Ultimele cifre date de UNICEF arată un dezastru și o realitate cumplită. În Burkina-Faso, 535.000 de copii sub 5 ani suferă de malnutriție acută. Din acești peste jumătate de milion de copii aflați în suferință, 156.500 de copii sunt subnutriți, având de nouă ori mai mari șansele de a muri decât un copil hrănit normal.

Organizația vorbește despre pandemia de coronavirus și despre „impactul brutal al ei” asupra acestei populații.

Pentru James Mugaju, reprezentant adjunct al UNICEF în Burkina Faso, „deplasarea populațiilor din cauza nesiguranței” este unul dintre factorii cei mai agravanți ai acestei situații disperate.

„Factorii agravanți din spatele deteriorării situației nutriționale a copiilor sunt legați în principal de deplasarea populațiilor din cauza nesiguranței, acces redus la mijloacele de subzistență și acces redus la îngrijirea sănătății.”

UNICEF solicită intensificarea eforturilor deoarece, după cum amintește James Mugaju, „o alimentație bună pentru copii, încă din primele zile sau luni de viață, îi protejează de boli și infecții și îi ajută să se refacă rapid în urmă bolilor din cauza condițiilor precare de trai din aceste zone”.

SURSA | InfoChrétienne

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.