„Dați dovadă de loialitate față de partid, altfel bisericile rămân închise” – ultimatumul pentru bisericile din Henan, China!

Autoritățile din provincia centrală Henan din China vor permite bisericilor să se redeschidă după ce au fost închise din cauza crizei Covid-19 doar dacă își demonstrează loialitatea față de Partidul Comunist și se implică în educația patriotică. La 14 iunie, în orașul Shangqui, conducerea județului Yucheng a cerut predicatorilor bisericilor înregistrate oficial să prezinte predici într-un stil care îl laudă pe președintele Xi Jinping pentru „modul corect de a conduce o țară spre stoparea epidemiei”, criticând totodată SUA și alte state.

Un pastor a spus: „A trebuit să predic așa cum cerea statul, altfel biserica nu s-ar fi redeschis”.

Lista de directive ale autorităților către biserici emisă la mijlocul lunii iunie pentru obținerea dreptului de redeschidere a inclus ordine de intensificare a educației patriotice, de promovare a politicilor de sinicizare a religiei și cererea ca predicarea să includă „valorile socialiste fundamentale”.

„În loc de o predică obișnuită, predicatorul a vorbit despre patriotismul personalului medical în timpul epidemiei și despre sacrificiul lor pentru binele statului”, a spus un membru al unei biserici recunoscute oficial din Henan la sfârșitul primei întâlniri publice după o pauză de șase luni.

Rugați-vă ca creștinii din China să aibă putere pentru a îndura intervenția guvernamentală în creștere în viața bisericii, mai ales după ce închinarea comunitară a fost restricționată atât de multă vreme pe perioada pandemiei. Cereți ca pastorii să primească de la Dumnezeu înțelepciunea de a păși printre obstacolele puse în fața lor și de a găsi modalități prin care să asigure hrană spirituală adunărilor, știind că „Cuvântul Domnului rămâne în veac” (1 Petru 1:25).

Sursa: Barnabas Found

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.