Israelul sărbătorește Anul Nou Evreiesc sau „Roş Haşanah”, cunoscută și ca „Sărbătoarea Trâmbițelor”

Israelul sărbătorește Anul Nou Evreiesc, sau Roş Haşanah, în timp ce noi restricții la nivel național  întră în vigoare în statul evreiesc.

Dacă mulți evrei sunt frustrați de faptul că nu se pot adună în sinagogi, unii văd o latură spirituală pozitivă a acestor restricții care au loc în zilele sfinte ale Israelului.

„Poate că asta ne va uni și mai mult. Vom rămâne acasă și vom putea să ne facem o analiză a vieților noastre și așa mai departe. Și cred că anul viitor va fi chiar mai multă participare în sinagogi și în orașul vechi. Cred că până la urmă, toate acestea ne vor  întări”, a spus David Harrons, rezident în Ierusalim.

David Brown a explicat într-un articol pe CBN.com despre însemnătatea acestei sărbători: „Roş Haşanah, sau Anul Nou evreiesc, este o sărbătoare solemnă și plină de bucurie.

„Cea mai distinctivă caracteristică a Roş Haşanah este momentul în care răsună shofarul sau cornul berbecului”, explică el. “Numele biblic al acestei sărbători este, de fapt, Zichron Teruah (Amintirea răsunării trâmbițelor) sau Yom Teruah (Ziua răsunarii trâmbițelor). În unele Biblii, este denumită și Sărbătoarea Trâmbițelor.”

Pentru cei care au fost izolați în case cei vor doar să sarbatoreasca Roş Haşanah, CBN a difuzat vineri și sâmbătă seară o ediție specială specială.

 
Semnificaţia spiritual-mesianică a Sărbătorii Trâmbiţelor

Care este semnificaţia sunetului şofarului? Sunetul cornului de berbec ne poate aduce aminte de Înviere şi de Revenirea lui Ieşua Ha Maşiah pe norii cerului. Termenul asociat cu Sărbătoarea Trâmbiţelor,  în Ebraică,  este Ha Melech (Regele). Şofarul din timpul Sărbătorii Trâmbiţelor poate fi simbolizat cu trâmbiţa Răpirii mentionată de apostolul Pavel în 1 Tesaloniceni 4:16 -17  : Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, că să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.”

SURSA | CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.