Un fost musulman radical antisemit, acum creștin, cere încetarea antisemitismului

Antisemitismul este în creștere în întreaga lume, iar pentru a combate prejudecățile și persecuțiile din ce în ce mai mari,  „Christians United For Israel” (CUFI) lansează un film documentar intitulat „Never Again?” care prezintă mărturia puternică a unui fost musulman radical antisemit care acum călătorește în întreaga lume cerând încetarea urii împotriva evreilor.

CUFI, cea mai mare organizație pro-Israel din SUA, va distribui documentarul „Never Again?” în SUA pe 13 și 15 octombrie. Filmul conține comentarii ale supraviețuitorului Holocaustului Irving Roth și ale fostului islamist radical Kasim Hafeez. Cei doi au legat o prietenie strânsă după ce Hafeez și-a denunțat fostele ideologii extremiste musulmane radicalizate.

Deși a crezut cândva că este o „victimă” în mâinile poporului evreu și al Occidentului, Hafeez și-a dedicat acum pasiunea pentru a învață generațiile mai tinere despre istoria și ororile antisemitismului modern.

Acum cetățean american și creștin născut din nou, Hafeez își arată solidaritatea prin filmul documentar „Never Again?” în timp ce el și supraviețuitorul holocaustului, Roth, își spun poveștile. În film, ambii își arată tatuajele identice pe care le au. Tatuajul lui Roth de pe mâna stânga i-a fost făcut când era prizonier într-un lagăr de concentrare german, iar Hafeez a copiat tatuajul că să nu uite niciodată ce a făcut ura cu o întreagă rasă de oameni.

Centrul de cercetare Pew a lansat un sondaj în ianuarie 2020 legat de cunoștințele americanilor despre Holocaust, iar rezultatele au arătat că 45% dintre americanii chestionați nu știau că 6 milioane de evrei au fost uciși în timpul perioadei respective. Potrivit „Never Again?” și fondatorului și președintelui CUFI, pastorul John Hagee, este important ca oamenii să rămână conștienți de ceea ce se întâmplă, deoarece „antisemitismul violent crește” în toată lumea.

SURSA | ChristianPost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.