Pandemia de coronavirus a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni

De câteva luni bune ne-am trezit cu toții într-o încurcătură teribilă. Pandemia de coronavirus, care ne-a dat tuturor viața peste cap, a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni.

Acest lucru este dovedit de o cercetare efectuată de Institutul de Cercetări Elma în Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia pe 1.000 de persoane, la comanda Angelini Pharma, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie.

Simptomele menționate includ insomnie, dificultăți de somn sau trezire în timpul nopţii (19%), lipsă de energie sau slăbiciune (16%), tristețe sau dorința de a plânge (15%), frici excesive (14%), lipsă de interes sau de plăcerea de a face lucruri (14%), atacuri de panică și anxietate (10%). 61% au avut cel puțin două dintre aceste simptome.

Când ne uităm la această tristă realitate, la decadența din jurul nostru, la haosul din lumea politică sau socială, la pandemia care se răspândește, la panica care se instalează, tindem să credem că lui Dumnezeu nu-i pasă de noi și de încercările prin care trecem.

Am redescoperit zilele acestea trei adevăruri puternice în Cuvântul lui Dumnezeu, adevăruri care aduc speranță și încurajare în astfel de vremuri.

1. Promisiunile lui Dumnezeu nu sunt anulate de vremurile grele

Când vremurile sunt grele e ușor să ajungi la concluzia că Dumnezeu și-a uitat promisiunile. Biblia spune că atunci când Dumnezeu promite ceva El își ține promisiunile. El nu uită. Tu poți uita, eu pot uita, toată țara poate uita, dar Dumnezeu nu poate uita. Uneori, în mijlocul încercărilor, tindem să credem că Dumnezeu uită. Să nu credeți că Dumnezeu este în vacanță, sau a adormit în timpul filmului, sau a greșit când a făcut promisiuni. La vremea potrivită El va împlini ce a promis. Chiar dacă pământul se va topi și stelele vor cădea din ceruri, Dumnezeu cel viu nu va uita ce a promis.

2. Providența lui Dumnezeu se manifestă în ciuda circumstanțelor dure

Iți imaginezi vreodată că Dumnezeu nu observă încercările și momentele grele prin care treci? Diavolul este cel care te minte că lui Dumnezeu nu-i pasă de tine. Dumnezeu este mereu atent și Îi pasă foarte mult. Dumnezeu va face orice pentru a-și salva poporul, dar eliberarea Lui nu vine întotdeauna când ne așteptăm noi, ci întotdeauna la timpul cel mai potrivit.

3. Protecția lui Dumnezeu nu este umbrită de încercările grele

Oricât de grea este încercarea nu poate umbri grija Lui. Când ajungi să te întrebi: unde este Dumnezeu? Deschide-ți ochii! El este chiar lângă tine. Nu te-a părăsit niciodată. Nu a încetat niciodată să te iubească cu o pasiune și cu o intensitate care depășește orice înțelegere. Nu este un accident faptul că te-ai născut în această epocă. Dumnezeu caută oameni, care să fie oamenii Lui pentru generația lor.

Samy Tuțac
Pastorul Bisericii „Providența” din Timișoara 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.