SHALOM – Tema Zilei Mondiale de Rugăciune Wycliffe 2020

Shalom într-o lume VUCA

Shalom este tema Zilei Mondiale de Rugăciune Wycliffe 2020. Shalom, adesea tradus prin pace, are o semnificație care depășește doar absența conflictului. „Cuvântul ebraic Shalom (pace) poate fi definit ca o viață refăcută, o viață caracterizată printr-un sentiment de împlinire și bunăstare.” Nu putem avea shalom fără Dumnezeu. Isus este Prințul Păcii și izvorul păcii (Isaia 9: 6-7).

Trăim într-o lume VUCA, care este volatilă, incertă, complexă și ambiguă. Acest lucru este adevărat de ceva timp. În sezonul pandemiei globale de COVID-19, am experimentat săptămâni și luni în care foarte puțin ne-am simțit calmi, siguri, stabili. Suntem conștienți de faptul că, chiar și atunci când cea mai intensă fază a pandemiei a trecut, tot va continua să aibă un impact asupra întregii lumi. Mișcarea de traducere a Bibliei nu va fi imună.

Chiar înainte de a merge la cruce, un moment foarte tulbure pentru el personal, Isus a spus: Vă las un dar – pacea minții și a inimii. Și pacea pe care o dau Eu este un dar pe care lumea nu-l poate da. De aceea nu vă tulburați și nu vă temeți (Ioan 14:27 traducere după NLT).

Împreună putem explora acest minunat dar al păcii rugându-ne împreună. Vă invităm să urmăriți mesajul Directorului Executiv al Alianței Globale Wycliffe, Stephen Coertze.

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.