Ziua a 7-a: Diwali: Sărbătoarea luminii – #Pray15Days

O dimineaţă tipică din timpul sărbătorii luminii începe cu copii care înalță zmee, muzică care răsună la câte un colţ de stradă, cozi lungi de credincioşi adunaţi în fața templelor, clopote care bat fără încetare şi aerul încărcat cu mirosuri de mâncăruri ademenitoare. Vor fi mulţi oaspeţi de primit, daruri de oferit şi multă, multă mâncare. Femeile se vor îmbrăca în cele mai bune sariuri şi se vor împodobi cu cele mai scumpe bijuterii pentru puja, închinarea de seară. Copiii norocoşi vor aprinde artificii toată ziua şi toată noaptea şi vor fi probabil atenționați de către mame sau bunici grijulii, să aibă grijă să nu păţească vreun accident.

A treia zi de Diwali este cea mai importantă zi din timpul festivalului. Hinduşii din toată lumea vor celebra cu bucurie victoria binelui împotriva răului şi a luminii împotriva întunericului. La apusul soarelui, ghirlande cu beculeţe vor fi aprinse şi întinse în jurul surselor de lumină tradiţionale din casă – nişte lămpi mici din argilă (numite diyas).

Unii vor face chiar şi o cărare de lumină ca să o invite pe Lakshmi, zeiţa bogăţiei, să intre în casa lor să-i binecuvânteze. Alţii aprind lămpile în amintirea momentului când poporul Ayodhya au luminat oraşul lor cu lămpi mici pentru a-l întâmpina pe regele Ram care salvat-o pe soţia lui, Sita, şi l-a învins pe regele demon Ravan.

Sita este considerată un model pentru femeile hinduse. Ea este recunoscută pentru integritatea ei, sacrificiul de sine, curaj şi puritate. În unele versiuni ale acestei poveşti, după ce este salvată, Sita este supusă unei încercări de foc pentru a-şi dovedi puritatea înainte de a fi acceptată înapoi de către regele Ram.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Femeile hinduse sunt adesea responsabile de menţinerea închinării şi respectarea ritualurilor într-o familie. Rugaţi-vă ca ele să devină parte din preoţia aleasă de urmaşi ai lui Hristos. (1 Petru 2:9)
  2. Rugaţi-vă ca astăzi, hinduşii să primească o descoperire de la Isus, Lumina lumii şi Mântuitorul oamenilor. (Ioan 8:12)
  3. Rugaţi-vă ca Hristos să fie înălţat în ochii hinduşilor şi ca un sfeşnic care luminează în întuneric, El să îi atragă pe hinduşi în prezenţa Sa. (Matei 5:15)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.