Ziua a 11-a: Ceremoniile de numire a copiilor – #Pray15Days

Un nou-născut din Nepal primeşte o picătură de miere, pentru ca primul gust pe care îl simte să fie dulceaţa vieţii. În tradiţiile hinduse din Nepal, părinţii vor ruga un preot să oficieze nauran, o ceremonie ce are loc în a unsprezecea zi de la naştere. Părinţii vor invita familiile, comunitatea şi zeii să binecuvânteze şi să protejeze copilul la acest eveniment special.

Este important ca nauran-ul să aibă loc exact în a unsprezecea zi – dacă trece această zi atunci familia va fi vulnerabilă în fața zeilor. Preoţii refuză să oficieze nauran într-o altă zi, temându-se că asta îi va afecta şi pe ei. O eventuală ratare a oficierii nauran-ului în această zi va avea ca urmare interdicţia pentru copil şi familia lui de a participa la festivalurile religioase de peste an – pentru că va fi considerat că vor aduce ghinion.

Maya este o tânără mamă nepaleză care trăieşte în S.U.A. Ea nu a putut găsi un preot hindus care să oficieze nauran pentru copilaşul ei în a 11-a zi. Sora lui Maya a sugerat că bebeluşul ar putea fi binecuvântat de către Chris, un preot american pe care îl cunoştea, un preot al lui Sri Yeshu (Domnul Isus) care era pasionat de tradiţiile hinduse. Ca şi preot al lui Sri Yeshu, Chris putea rosti binecuvântarea în orice zi.

Maya a fost de acord şi a invitat familia şi prietenii acasă la ea în ziua în care trebuia să aibă loc binecuvântarea. Chris a folosit multe din elementele şi simbolurile cu care Maya era familiară şi a explicat ca Sri Yeshu iubeşte copiii mici. În acea zi, Maya şi familia ei au învăţat multe despre Sri Yeshu şi au simţit că bebeluşul a fost într-adevăr binecuvântat.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru binecuvântare peste copilaşii hinduşi pentru ca ei să aibă ocazia să-l cunoască pe Hristos (Luca 2:27-32)
  2. Rugaţi-vă pentru părinţii hinduşi să se roage Creatorului pentru ajutor în sarcina de a fi părinţi şi să recunoască răspunsul Său. (Matei 7:7-11)
  3. Rugaţi-vă ca urmaşii lui Hristos care sunt în zonele în care hinduşii sunt o minoritate vor lega relații cu aceștia, vor fi dornici să înveţe despre tradiţiile lor şi vor găsi modalităţi creative de a le împărtăşi Cuvântul lui Dumnezeu. (Faptele Apostolilor 17:23-28)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757