Ziua a 13-a: Nunțile hinduse – #Pray15Days

Dacă întrebi o soție hindusă despre nunta ei, s-ar putea să te invite să petreci câteva ore întregi uitându-te la fotografii și videoclipuri din ziua nunții ei! Ceremonia de căsătorie nu este doar un eveniment memorabil din viață, ci este, de asemenea, unul dintre samskaras sau riturile sacre de trecere de-a lungul vieții. Majoritatea familiilor respectă tradițiile cât mai exact posibil, pentru a se asigura că noul cuplu va fi binecuvântat. Drept urmare, multe părți ale festivităților în cadrul unei nunți sunt similare în marea varietate de tradiții hinduse.

Viitoarea mireasă are adesea un desen elaborat de mehndi (henna) pictat din vârful degetelor și până la coate. Numele mirelui poate fi ascuns printre modele detaliate. Când mirele pleacă de acasă spre locul unde va avea nunta, este însoțit de o procesiune formată din prieteni și membri ai familiei. În unele tradiții, procesiunea dansează în sunet de tobe și pocnesc petarde chiar înaintea mirelui, care se deplasează pe un cal decorat în multe culori. Sentimentul de sărbătoare se extinde și la cei pe lângă care trec.

La nuntă, mirele așează o ghirlandă de flori la gâtul miresei și îi oferă un colier special, numit „mangal sutra”, care devine unul dintre simbolurile exterioare ale faptului că ea este o femeie căsătorită. Urmează o sărbătoare mare împreună cu familia, prietenii, vecinii și colegii la o masă fastuoasă.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă ca urmașii lui Hristos să Îl laude așa cum face o procesiune de nuntă împărtășind bucuria lor pe străzi. Rugați-vă ca mulți hinduși să găsească bucurie în Domnul. (Luca 19:37-38)
  2. Rugați-vă ca multe cupluri hinduse logodite sau proaspăt căsătorite să aibă parte de căsnicii fericite și să cunoască împreună binecuvântarea lui Hristos, primind „hainele mântuirii” și „mantaua izbăvirii”.
    (Isaia 61:10, 62:5)
  3. Rugați-vă ca întreaga comunitate hindusă să accepte invitația de a intra în Împărăția lui Hristos și să fie prezenți la ospățul nunții Mielului. (Apocalipsa 19:9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.