
La vârsta de 17 ani, Sookyung Kang o tânără din Coreea de Nord a făcut o călătorie lungă de 4.800 km pentru a-și câştiga libertatea de a se închina la Dumnezeu.
Într-un scurt film postat pe YouTube de către „Liberty in North Korea”, ea şi-a povestit experienţa.
Sufletul lui Kang era sfâsiat între dorinţa de a fugi din ţară, pentru a-şi împlini visele şi a-şi clădi un viitor şi nevoia de a rămâne în țară pentru a fi un sprijin pentru familia sa.
„Ce să fac Doamne? Vreau să pot visa. Vreau să-mi trăiesc viaţa aşa cum îmi doresc. Însă nu vreu să-mi abandonez familia. Ce să fac?,” îşi aduce ea aminte de cum se ruga. „Însă în cele din urmă am decis să-mi urmez visul şi să caut libertatea.
Kang locuia în provincia Ryanggang din partea nord a ţării de la graniţa cu China. Locuitorii din această provincie recurg adesea la contrabandă pentru a-şi putea satisface nevoie de bază. Regimul comunist îşi ţine proprii cetăţeni într-o luptă permanentă pentru a-şi procura hrana astfel încât oamenii să nu aibă răgaz să se gândească la libertate.
„Prin faptul că oamenii nu-şi pot satisface nevoile de bază de hrană, somn şi siguranţă, sistemul te forţează să te axezi în permanenţă doar pe împlinirea acestor nevoi,” a spus Kang.
Partidul Comunist îi urăşte cel mai mult pe creştini. Regimul încearcă să menţină controlul prin faptul că îi convinge pe oameni că liderii țării sunt zei şi se tem de oamenii care nu li se închină.
Coreea de Nord avea înainte de comunişti o puternică prezenţă creştină. Partea de nord a peninsulei coreene era leagănul Biserici Prezbiteriene din Coreea. După ce comuniştii au venit la putere, creştinismul a fost exterminat, producând pagube imense în sufletele oamenilor.
Unchiul lui Kang a fost un misionar creştin. În cele din urmă poliţia l-a arestat şi l-a aruncat la închisoare pentru răspândirea Evangheliei. Înainte de arestarea lui, Kang, pe atunci un copil, era protejată de realităţile dure ale vieţii din Coreea de Nord.
„El şi-a riscat viaţa şi îşi trăia fiecare zi ca şi cum ar fi fost ultima,” îşi aducea ea aminte. „Când am început să-l vizitez pe unchiul meu la închisoare ca să-i duc mâncare, am început să realizez cât este de dură viaţa din Coreea de Nord.”
În 2011 Kang şi-a început călătoria. Ea a traversat graniţa cu China şi s-a întâlnit cu lucrători de la organizaţia „Liberty in North Korea”, care au ajutat-o să evite poliţia şi traficanții de oameni, apoi au îndrumat-o pe drumul spre Coreea de Sud. Când a ajuns în cele din urmă acolo, primul lucru care l-a făcut a fost să se închine lui Dumnezeu.
„Eram atât de recunoscătoare pentru libertatea pe care am găsit-o. Însă nu venisem în Coreea de Sud fără un scop.”
Kang spune că plănuieşte să urmeze o şcoală în Statele Unite, pentru că atunci când se vor deschide graniţele cu Coreea de Nord ea să se poată întoarce să ajute la reconstrucţia ţării ei.
„Mă pregătesc,” spunea ea. „Aceasta este viziunea mea. Libertatea înseamnă să poţi să-ţi exprimi credinţa.”
Sursa: Christian Post
