Masacru în Nigeria: Boko Haram ucide 110 persoane în cel mai violent atac din acest an

Persoane înarmate pe motociclete, suspecte că ar aparţine grupării teroriste Boko Haram, au ucis cel puţin 110 lucrători agricoli din câmpurile de orez din statul Borno. Un oficial ONU a numit atacul ca fiind „cel mai violent împotriva unor civili inocenţi din acest an.”

„Sunt înfiorat şi oripilat de acest atac criminal împotriva civililor,” a spus Edward Kallon, coordonator al ONU în Nigeria, referindu-se la baia de sânge din satul Koshobe şi alte comunităţi rurale din apropierea oraşului Maiduguri din nord-est, care a avut loc sâmbătă.

Kallon este îngrijorat şi pentru că mai multe femei ar putea să fi fost răpite.

„Fac un apel ca autorii acestui atac inuman şi lipsit de sens să fie aduşi în faţa justiţiei,” a adăugat el.

Boko Haram şi aripa sa Statul Islamic din Africa de Vest sunt foarte active în regiune.

Preşedintele Nigeriei Muhammadu Buhari a condamnat crimele „teroriştilor împotriva fermierilor care lucrează din greu în statul Borno.”

„Întreaga ţară este rănită de aceste atacuri fără sens,” a spus el.

Câteva zeci de trupuri ale celor ucişi au fost duse la o distanţă de aproape 2 km depărtare în staul Zabarmari pentru a fi înmormântate duminică, a declarat o localnică, Mala Bunu, care a participat la operaţiunile de căutare şi salvare.

La începutul acestei luni, mai multe persoane suspectate că fac parte din Boko Haram au ucis 12 creştini, inclusiv un pastor, şi au răpit nouă femei și fete tinere într-un atac ce a avut loc în acelaşi stat.

Boko Haram este una din cele mai sângeroase grupări teroriste ce îşi desfăşoară activitatea în nord-estul Nigeriei şi zona lacului Ciad de peste 10 ani. Membrii grupării sunt vinovaţi pentru uciderea şi răpirea a mii de oameni de-a lungul anilor.

Naţiunile Unite estimează că 3,4 milioane de persoane din Nigeria au fost dislocate din cauza violențelor cauzate de islamiştii radicali care fac parte din populaţia de crescători de vite.

Sursa: ChristianPost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.