Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Petre Costea | Gestapo-ul român în plină forță în România

Trecând prin România în săptămânile de campanie electorală mi-am data seama că Securitatea e în acțiune în forță în România.

Dictatura măştilor, amenințările cu pedepse pentru cei care nu vor să se vaccineze ori să-şi vaccineze copiii, amenințările cu amenzi exorbitante ori amenzile deja date, sunt realități zilnice şi numeroase în România. Nu ar trebui să fie aşa. Clasa politică din România pare lipsită de rațiune şi parcă intenționat ne subminează drepturile.

Pe multiplele trasee pe care am ajuns ni s-a interzis uneori accesul în incinta oraşelor carantinate chiar dacă doream doar să lăsăm materiale de campanie şi să ieşim în grabă.

Declarațiile pe proprie răspundere nu prevedeau, explicit, posibilitatea de a ne deplasa în zonele carantinate pentru a lăsa materiale de campanie ori a afişa materiale de campanie. În consecință, poliția şi jandarmii îşi făceau cu elan datoria: ne amenințau cu amenzi de la 500 la 2500 de lei. Ruşinos. Încercam să ne exercităm drepturile constituționale, deloc triviale, iar statul ne amenința cu amenzi exorbitante.

Nu blamăm poliția ori jandarmii. Blamăm elita politică a României care promoveazamă în România o atmosferă de teroare politică, o cultură politică anti-constituțională şi anti-libertate. Pe perioada pandemiei Constituția şi drepturile pe care ni le conferă nu pot fi suspendate. Poliția şi jandarmii erau executanții fideli ai politicii neconstituționale a guvernanților.

Ruşine si autorităților dintr-un alt oraş al României unde un voluntar de campanie a primit o amendă de 500 de lei pentru că distribuia fluturaşi ARN în spațiul public.

Tânarul voluntar nu ştia că în oraşul respectiv trebuie să plăteşti o taxă de 5 lei pentru a-ți exercita drepturile constituționale.

Transmiterea unui fluturaş de campanie ori de oricare alt fel, atât timp cât fluturaşul are de a face cu subiecte de interes public, constituie discurs public asupra unui subiect public care este protejat de Constituție. Din nefericire, în România aceste legi nu pot fi atacate ca fiind neconstituționale.

Am dat,  de asemenea, peste oameni, în special tineri, îngroziți că trebuie să-şi vaccineze copiii. Unii refuză, iar autoritățile refuză să le primeasca copiii la şcoală.

Bieţii părinți tineri au trebuit să meargă cu Constituția în mână să convingă autoritățile şcolare că dreptul la educație şi depturile parentale au precedență asupra frivolității autorităților. Azi e un vaccin, mâine este altul, iar apoi statul ne face robi, pretinzând că noi nu ştim ce este bine pentru noi, pe când statul ştie.

Am dat şi peste un tânăr amendat cu 500 de lei pentru că şi-a tras masca sub bărbie pentru a mânca un corn din mers în spațiul public.

Groaznic. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să vă atenționez să fiți vigilenți: statul vrea cu gelozie să vă suprime drepturile, fie că e pandemie, fie că nu.

SURSA | Facebook.com

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

2 Comentarii
  1. Mio 14 decembrie 2020 Reply
  2. Corneliu 17 decembrie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.